Gabriela Firea rămâne prima opţiune a ALDE în campania pentru Primăria Capitalei, a declarar azi, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu,  în cadrul unei conferinţe de presă. În cazul în care nu va ajunge la o înţelegere cu PSD pentru liste comune în Bucureşti, ALDE va avea proprii candidaţi, a mai spus şeful formaţiunii.

“Nu aş putea spune că sunt cu adevărat negocieri, am purtat discuţii, sunt câteva elemente de reper trasate, mai avem timp, nu ne-am fixat încă un termen limită la care să încheiem negocierile, dar sigur că în perioada următoare vom intra mai mult în detaliile acestei soluţii. Vedem ca primă opţiune o candidatură comună şi liste comune. (…) Din discuţiile pe care le-am avut până acum cu partenerii noştri – PSD şi Pro România – ar fi susţinerea unei candidaturi comune în persoana actualului primar. Aceasta ar fi prima opţiune. Depinde de modul în care vor evolua negocierile. În cazul în care nu vom ajunge la o înţelegere, ALDE va avea propriul candidat la Primăria generală şi la primăriile de sector”, a afirmat Tăriceanu, joi, într-o conferinţă de presă. 

“Obiectivul la Bucureşti este să câştigăm Primăria şi să avem majoritatea în Consiliul general şi păstrarea sectoarelor. Sunt foarte realist, e o luptă mai complicată decât a fost în trecut, dar eu cred că o formulă de alianţă va aduce o bonificaţie de scor. Una este să socotim cât aduc listele separat şi alta este ce aduce o listă comună. Convingerea mea este că o listă comună va avea un scor mai bun decât suma celor două liste separate. Vorbesc de două liste, pentru că am discutat cu cei de la PSD dacă au disponibilitate, dacă Pro România nu vrea să meargă în această formulă….nu vreau să vorbesc în numele lor. Nu ştiu care va fi decizia. Îmi doresc să fie o decizie politică”, a adăugat Tăriceanu, conform Agerpres.

Negocierile între PSD-ALDE-Pro România sunt în impas la nivel naţional. În judeţe fiecare are liber de la centru să opteze pentru orice formulă, ne-a spus un lider naţional.

Articolul precedentIon Cristoiu compară planul lui Orban cu cincinalul lui Ceauşescu
Articolul următorCiolacu contrazice estimările guvernamentale: Guvernarea PNL produce 600 de mii de șomeri