Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că e ultima săptămână când mai face politică, arătându-se dezgustată, în cadrul “Verdictului politic” al Danei Budeanu, de cei care spun despre ceilalţi că sunt atârnători. ”Prefer să fie ultima mea săptămână în politică”.

Peste 120.000 de bucureşteni au beneficiat de stimulente financiare în valoare de 150 milioane de euro, acordate de Primăria Capitalei prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, afirmă Gabriela Firea, într-un interviu acordat „României libere”.

În ultimii patru ani,  Primăria Capitalei, conform sursei citate, a acordat următoarele categorii de stimulente financiare:

✓ Stimulent financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu dizabilităţi, în cuantum de 500 lei/lună – 48.513 beneficiari;

✓ Stimulent financiar pentru copiii cu dizabilităţi, în cuantum de 1.000 lei/lună – 5.390 beneficiari;

✓ Stimulent financiar pentru nou-născuţi, în cuantum de 2.500 lei net/nou-născut – 40.723 beneficiari;

✓ Ajutor social comunitar pentru familia monoparentală – 156 beneficiari;

✓ Vouchere Materna, în cuantum de 2.000 lei pentru medicamente şi investigaţii medicale – 21.461 beneficiari;

✓ Sprijin financiar pentru prevenirea abandonului şcolar, în cuantum de 450 lei – 699 beneficiari.

Totodată, se mai acordă:

✓ Premiu şi Diplomă de Onoare pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie (1.000 lei), 50 de ani de căsătorie (1.500 de lei), respectiv 75 de ani (3.000 de lei) – 3.149 beneficiari;

✓ Sprijin financiar prin programul Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia – privind decontarea unei perechi de ochelari de vedere, în valoare de maximum 250 lei/net. Beneficiarii sunt pensionarii domiciliaţi în Municipiul Bucureşti care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie – 2.209 beneficiari;

✓ Stimulent Financiar pentru Constituirea familiei în valoare de 1.500 de lei pentru familiile nou constituite din Bucureşti – 16.450 beneficiari

Prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale București (ASSMB) au fost lansate în ultimii 4 ani o serie de proiecte esenţiale pentru sănătatea bucureștenilor:

✓ Prin proiectul FIV “O Șansă pentru Cuplurile Infertile” au venit pe lume, până în prezent, 400 de nou-născuţi. Proiectul constă în sprijin financiar de până la 13.800 lei/cuplu, pentru 1.000 de cupluri infertile din București, cu indicaţie medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro (în prima etapă).

✓ FIV 2 – destinat altor 2.000 de cupluri – a înregistrat un număr record de 975 de cupluri înscrise la numai 2 luni de la lansare.

✓  „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente” prevede sprijin financiar pentru persoanele diagnosticate cu cancer mamar (193 de beneficiari până în prezent).

✓  “Consultaţii stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” vizează sprijin financiar pentru elevii din Municipiul București, cu vârsta între 7-16 ani, pentru aplicarea de aparate ortodontice mobile (685 de beneficiari).

✓ Proiect “SĂNĂTATE PRIN SPORT” prevede furnizarea de servicii medicale pentru aproximativ 28.000 de sportivi legitimaţi din Municipiul București, cu vârsta între 5-18 ani.

✓ ”DOCTORI PENTRU BUCUREȘTI” oferă burse în străinătate medicilor angajaţi în spitalele ASSMB, pentru participarea la programe de pregătire profesională.

Articolul precedentAurelian Bădulescu face dezvăluiri despre cum a topit Robert Negoiţă 21 de milioane de Euro
Articolul următorVasile Dâncu anunțâ autonomia drept obiectiv al organizațiilor PSD dinTransilvania