Exista cel puțin 500 de infracțiuni cu victime minori abuzați sexual, pentru care s a dispus pedeapsa cu suspendarea. Vorbim de victime minori. Sunt probleme grave, nu au dispărut problemele din Justiție, a avertizat deputatul PSD, Florin Manole, în cadrul emisiunii live Realitateadin PSD.

Deputatul social democrat a făcut un apel adresat tuturor politicienilor sa nu mai invoce nedreptăți și chiar abuzuri personale, sa evite orice referire la problemele din Justiție prin prisma unor drepturi personale încălcate, pentru a reuși o reforma reala a sistemului juridic din tara noastră.

“România are nevoie de asanarea clasei politice, obligatoriu corelata cu o Justiție echitabila”, a declarat Florin Manole la emisiunea Ancai Alexandrescu și a deplâns faptul ca încercările serioase în acest sens au fost stopate cu etichete politicianiste și lovituri de imagine. “Sunt 500 de acte sexuale cu minori nepedepsit. Asta este orima tema, nu mi pasa de un politician, de Manole, mai mult decât de aceste victime. Abuzurile împotriva unor politicieni sunt incontestabile, dar politicienii, chiar și cei care au suferit abuzuri, trebuie sa pună pe pauza interesul personal, viziunea personala asupra Judtitiei”, a atenționat Florin Manole. Deputatul social democrat a atras alentia ca la Mehedinți vedem “eșecul sistemului penitenciar în a educa un om care nu lipsește de la cursuri nici măcar o zi în 27 de ani”. Pe de alta parte,  jurnalistul Alex Racoviceanu, invitat al Ancai Alexandrescu, a subliniat: “problemele din Justiție au dispărut din spațiul public, dar ele există”. Racoviceanu a deplâns campania mincinoasă de politizare a cazului de la Mehedinți, care ne îndepărtează de la adevăratele probleme din Justiție și de la șansă rezolvării lor. “Răsună în toată tara minciuna înfiorătoare ca în cazul liberării condiționate a acționat recursul compensatorii. După executarea a 20 de ani din pedeapsă, recursul compensatorii nu mai are nicio importanță. Este o minciuna înfiorătoare, pentru proști”.

Articolul precedentEugen Teodorovici, anunţ ŞOC: “Impozitarea pensiilor speciale va cădea la Curtea Constituțională”
Articolul următorCONSENS SAU CAMPANIE ELECTORALĂ?