Iniţiatorul legii privind supraimpozitarea pensiilor speciale, adoptate miercuri de Parlament, a făcut un anunţ şoc:”Legea va cădea la Curtea Constituţională, din cauza modificărilor operate în Camera Deputaţilor.”

Din punctul său de vedere, tot ce depăşeşte 50% ca impozit, în primul rând, va fi considerat confiscare de venituri și va cădea la Curtea Constituțională. În al doilea rând, referirea la sintagma “pensii speciale” este un motiv pentru Curtea Constituțională să declare legea neconstituţională. Iar în al treilea rând, mai consideră iniţiatorul legii plafonul e prea sus. Depăşeşte 50%. Aceste argumente le-a prezentat într-un interviu pentru site-ul luba.ro.

Spre deosebire de varianta adoptată de Camera Deputaţilor, Teodorovici afirmă că proiectul său avea si avizul Ministerului Justitiei. 

“Eu mergeam pe o chestiune de taxare, deci practic nu este impozitare, este taxare a unor vârfuri din zona de pensii. Tot ceea ce depăşea 7.000 lei i se aplica o taxă de 30%, iar ceea ce depăşea 10.000 de lei i se aplica un procent de 50%”, a mai explicat fostul ministru.

Articolul precedentSondaj IMAS: PNL scade, PSD crește
Articolul următorFlorin Manole(PSD): în Justiție sunt probleme grave