Criza socio-epidemiologică provocată de pandemia de coronavirus pare a fi cea mai buna rampă de lansare, în momentul de față, pentru cei care pândeau, până acum din umbră, fotolii în instituții ale statului. Una din ele este chiar Primăria Constanța, “obiectiv strategic” la care unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri pe care i-a cunoscut România râvnește ca la pâinea caldă.

O campanie “de ajutorare” promovată de penelistul Rareș Bogdan pe Facebook îl are în prim plan pe afaceristul Mohammad Murad, cel care a (a)tras mai multe “investiții” pe litoralul românesc, ciupind plajă cu plajă, dar și în Capitală, unde primește bani frumoși de la primărie, în schimbul unui alt gest cel puțin la fel de “nobil”, acela de a găzdui români veniți din zonele roșii ale Europei, cum altfel decât contra cost?!

Potrivit surselor realitateadeconstanta.net, în spatele “marelui gest” al afaceristului, așa cum e lăudat de Rareș Bogdan, se află și o motivare: în curând, Murad ar urma să-și anunțe candidatura la Primăria Constanța din partea PNL. Cu girul lui Rareș Bogdan!

Dar iată ce scrie vicepreședintele PNL Rareș Bogdan pe Facebook: “Un gest mare facut de un alt prieten al meu, 70 de tone de produse alimentare impartite la 15.000 de pensionari cu venituri de pana 1.500 de lei, sunt duse pana la usa oamenilor in orasul Constanta si judet incepand de astazi. Urmeaza doua tiruri de cartofi, ceapa, morcovi. Gestul se va permanentiza pe toata durata starii de urgenta, astfel incat la 4/5 zile pensionarii constanteni sa primeasca un pachet cu alimente de baza. Gestul apartine omului de afaceri Mohamed Murad, proprietarul lantului hotelier Phoenicia si a fabricii “Mandi” din Topoloveni. Oamenii vor primi: Orez, Paste, zacusca, dulceata, fasole, ulei, legume asortate de Topoloveni, salata de vinete, borcan de muraruri, biscuiti, zahar, pateuri. Urmeaza doua tiruri de cartofi, ceapa, morcovi.”

Și penelistul nu se oprește aici! Notează și un mesaj de felicitare pentru cel pe care îl numește “MOHA”. Ca între prieteni doar… “Felicitari MOHA, esti mai roman decat multi romani. Multumim!”, îi transmite Rareș Bogdan.

Ce uită Rareș Bogdan, însă, e faptul că un astfel de gest, dacă este cu adevărat doar de ajutorare, și nu un quid pro quo, nu ar trebui să fie promovat agresiv pe paginile unor oameni cu trecere în lumea politică.

“Multumesc Rareș pentru increderea ta si cuvintele frumoase. Si asa cum ne-am angajat amandoi, de peste 8 ani, intotdeauna vom gandi romaneste”, îi răspunde MOHA, tot ca între prieteni.

Nu este pentru prima dată când se vorbește despre o posibilă candidatură a lui MOHA la Primăria Constanța. În 2018, afaceristul își anunțase intenția de a candida la funcția de primar al Constanței. În vara aceluiași an, Mohammad Murad a avut și o întâlnire de taină cu mai mulți liberali din Constanța, pentru a-i convinge că el este cea mai bună soluție pentru Primăria reședință de județ.

Articolul precedentRușine premierule COLECTIV!
Articolul următorDeputatul PSD, Corneliu Ștefan, face un apel public la Comisia pentru Situații de Urgență