PSD nu a învățat nimic din lecțiile trecutului. În vreme ce multe case sunt sub ape, sănătatea romanilor este pe butuci, iar indicatorii economici se încăpățânează sa scadă, PSD face o reuniune ad hoc în jurul Realitatea Plus, convocata de fostul președinte Liviu Dragnea. Lupta pentru putere în partid este atât de aspra ca nici avertismentele, transmise  cu dificultate din spatele gratiilor, nu sunt receptate de destinatari. Liviu Dragnea le spune direct foștilor camarazi ca actuala Putere nu are de ales decât sa se folosească de el pentru  ca nu  are ce sa le spună românilor, nu are cu ce sa defileze la apropiatele alegeri. Ce înțeleg din zicere reprezentanții PSD?
Apropierea Congresului ascute competiția. Dar nu o ascute în a cauta cele mai bune soluții pentru oameni, pentru cetățeni. Toate partidele serioase fac din competia interna un prilej, o demonstrație de măiestrie în fața alegatorilor, de a arata de ce sunt în stare în a găsi soluții, a mobiliza oamenii în jurul unor proiecte economice, a descătușa energii sociale. Nici urma de asa ceva! Electoratul nu are ce sa caute nici în calitate de martor. Alegerile interne în PSD se desfășoară precum judecata de apoi, se stabilesc vinovații, se împart etichete, unii sunt tractoristi în sens negativ, dintr o pornire de casta greu de înțeles într un partid social democrat. Sa fi dezvoltat PSD aspirații aristocrate și mirosul de tractor sa i pice greu? Sau din prea multa consultanta s au hotărât sa i elimine pe tractoristi din electoratul captiv?
  Dacă polemicile ar viza cât de oportună este o moțiune de cenzura ar fi de înțeles. Dar în această privința Marcel Ciolacu a tranșat problema. Durerea social democrata este nostalgia domnului Codrin Stefanescu după eroismul cu care a condus partidul Liviu Dragnea. Eroism pe care nu ne am propus sa l contestam, doar am vrea sa deschidem bine ochii și sa vedem și cât pragmatism a însoțit acest eroism și care sunt rezultatele. Îl asculți chiar pe Liviu Dragnea și îți dai seama ca și fostul lor șef ar lua alte decizii dacă ar lua o de la capăt. Nici pentru fostul președinte modelul Liviu Dragnea nu e modelul de urmat, din motive de Dâncu, din prea multe prietenii sau din prietenii neinspirate, dar în mod cert au fost aspecte în neregula si trebuie schimbat stilul de conducere. 
 “E o problema de bărbăție”, trasează linia de dezbatere același Codrin Stefanescu. Bărbăția asta cu parfum de nostalgie nu suna deloc bine pentru social democrati. Ea trimite mai degrabă la exerciții de măsurare a barbatiei între liceeni. Nu la dezbatere politica, responsabilitate, fermitate. “E vorba de maturitate”,  completeaza cu amărăciune Liviu Dragnea.

Articolul precedentCandidatul PSD pentru Primăria Timişoara va fi un outsider
Articolul următorPSD cere explicații în afacerea Unifarm de la președinte și premier