Pentru că niciun lider de partid nu întruneşte suficientă încredere a timişorenilor, filiala locală a PSD se gândeşte să propună sau să susţină un  alt candidat, chiar dacă nu e membru PSD.

În oraşul revoluţiei, PSD nu a avut niciodată un scor politic mai mare de 20%. În urma unor cercetări sociale, filiala locală şi-a dat seama că niciun lider al partidului nu poate capitaliza suficiente voturi pentru a se bate cu primarul Nicolae Robu, astfel încât filiala s-a gândit la un outsider. 

Fostul director al Spitalului Judeţean Timiş, Marius Craina, membru PSD, ar fi avut cele mai multe şanse, doar că el a optat pentru Pro România, o formaţiune care pare nouă electoratului timişorean.   

„Vă pot garanta faptul că cel care va fi candidatul PSD sau susținut de PSD va fi cel care se va bate de la egal la egal cu Nicolae Robu pentru funcția de primar al municipiului Timișoara. Timișoara nu cred că are nevoie de experimente în acest moment. E important pentru municipiul Timișoara ca un om care cunoaște administrație și a mai condus la viața lui niște lucruri, niște instituții să fie cel care va fi viitorul primar”, a explicat Alfred Simonis, liderul județean al social-democraților. 

Filiala a luat această decizie după ce și-a dat seama că sigla PSD pe un candidat la Primăria Timișoara îi diminuează acestuia din șanse. 

„Cred că PSD a învățat din ultimele alegeri faptul că un membru PSD extrem de cunoscut ca fiind membru PSD s-ar putea să nu convingă numărul suficient de alegători pentru a câștiga alegerile. Or, în acest moment, nu mai e vorba de orgoliul de partid pe care îl am eu sau colegii mei, ci e vorba de interesul acestui oraș și ca Nicolae Robu să plece pentru că a fost un primar mediocru în acești opt ani. Dar, în același timp, să ne asigurăm că cine vine după el nu vine să facă un dezastru și mai mare. De aceea, probabil săptămâna asta vom definitiva discuțiile, vom face invitațiile de susținere și, probabil, dacă lucrurile vor decurge așa cum îmi doresc eu, săptămâna aceasta, săptămâna viitoare vom anunța și candidatul la Primăria Municipiului Timișoara”, a mai spus Simonis.

Cel mai probabil, candidatul susținut de PSD Timiș va fi fostul viceprimar în timpul administrației Ciuhandu, actual consilier local independent, Adrian Orza. Acesta a mai candidat împotriva actualului primar de două ori, fără succes însă. 

Articolul precedentUn primar PNL din Prahova trece la PSD
Articolul următorExerciții de bărbăție social democrata