Eșecul Dianei Șoșoacă e semnul clar că societatea românească s-a maturizat. Democrația există doar pentru cei care își apără și luptă pentru drepturile lor. Dar, adeseori, acțiunile legitime sunt deturnate și folosite exclusiv de competitorii politici.
De data aceasta, protestatarii, iată ca înțeleg, că schimbarea unui ministru sau chiar a întregului guvern e în interesul altora și lor nu le aduce niciun beneficiu. Importante sunt măsurile, sunt deciziile puse în practică și nu numele care semnează hotărârile de guvern sau proiectele de  lege.
Pentru prima data la aceste proteste s-a cerut ca politicienii sa rămână pe funcțiile pe care sunt și să-și facă treaba, să lucreze, să facă legi bune și sa lucreze astfel încât producătorii agricoli să facă ce trebuie să facă: să producă!
Agricultorii sunt electorat tradițional al PSD și iată ca cetățenii ies acum în stradă și fac doctrină și program politic. Ei cer condiții sa muncească, să producă, să câștige prin munca proprie și nu vor ajutoare sau pomeni electorale. În loc să fugă de strigatul de disperare al țării, guvernanții trebuie să-l asculte, să-l înregistreze corect și sa ia aminte. Și acești guvernanți sunt în primul și primul rand cei de la PSD care au făcut unele propuneri, au luat unele măsuri, chiar dacă insuficiente sau adeseori pline de erori grave delegiferate sau reglementare. Dar totuși au făcut…. Prin raportare la PNL, partidul tăcerii și absentei enigmatice, un grup de oameni care prin ei înșiși nu mai au nimic de spus sau făcut și așteaptă un semn de la Marele Absent. Un mut foarte talentat întrucât nu are nimic de spus și nici de făcut pentru aceasta țară…

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAgricultorii nu vor sa schimbe Guvernul, ci să-l pună la treabă
Articolul următorMiron Mitrea, despre protestele actuale: „Sunt oameni care îi dau griji premierului, ca să fie mai fezandat la negocieri”