Emiratele Arabe Unite au în plan să testeze două milioane de oameni pentru noul coronavirus sau, în alte cuvinte, cel puțin 20% din populație, în următoarele luni. Această măsură vine ca o reacție la numărul crescător al îmbolnăvirilor înregistrat după ridicarea restricțiilor, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului dubaiez.
Dubai. Centrul regional al afacerilor și turismului si Emirate a fost închis total încă de la jumătatea lunii martie. Autoritățile au redeschis Dubaiul pentru localnici pe 24 iunie, iar pentru turiști, redeschiderea mult așteptată va avea loc miercuri.

„Deși este în continuare îngrijorătoare situația COVID-19, privită prin prisma unei ușoare creșteri a cazurilor din ultimele zile, să considerăm acest lucru un fapt ce ne amintește în permanență că trebuie să fim responsabili și să respectăm măsurile și regulile de igienă recomandate de specialiști.”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului din Dubai, Amna al-Shamsi.
„Autoritățile din Sănătate ale Emiratelor continuă să crească actuala capacitate de testare pentru COVID-19, adăugând încă 2 milioane de teste ce vor fi efectuate în următoarele două luni pe întinderea întregii țări”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

528 de noi cazuri COVID-19 s-au înregistrat în Emirate luni, însumând un total de 52.068 infectați și 324 morți.
Decizia guvernului din Dubai de a deschide porțile turiștilor nu a fost implementată la nivelul tuturor celor șapte emirate.
Abu Dhabi, cel mai mare și mai bogat dintre statele Emirate, a restricționat deplasările în interiorul Capitalei EAU. Mai mult, cei care vor să pătrundă în Abu Dhabi trebuie să prezinte un certificat medical care să ateste că testul COVID-19 este negativ.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: guvernarea liberala ne a îndatorat pentru 3 generatii
Articolul următorNU-I PACE SUB MASLINI?