Alexandra Păcuraru i a lansat o provocare fostului președinte, Traian Băsescu. Realizatoarea emisiunii Culisele Statului paralel îl invita pe fostul președinte al României să le povestească românilor dedesubturile nominalizării lui George Maior la conducerea SRI. Traian Băsescu este cea mai potrivită persoană să confirme sau să infirme presupusa susținere a fostului deputat PSD din partea filantropului George Soros. A fost vorba de o negociere secretă? George Maior a fost impus la fel cum s a întâmplat și cu Monica Macovei sau Renate Weber? Sunt întrebări formulate  pentru publicul Realitatea Plus. Alexandra Păcuraru a amintit că miliardarul american promovează idei anticreștine și ostile statelor naționale.
O parte din întrebări și au primit răspunsul în cadrul interviului cu Dorin Iacob. Fostul director de cabinet al lui Virgil Măgureanu, pe vremea când acesta deținea funcția de director al SRI, a declarat că el este cel care i a prezentat o lui Traian Băsescu, la începutul primului mandat prezidențial, pe Monica Macovei. “Eu știu ceva. Știu cum a fost prezentata, susținută doamna Macovei la domnul Băsescu. Am fost implicat. Și nu am avut nimic cu organizația domnului Soros. Alianța Dreptate și Adevăr a fost susținută de multa lume împotriva domnului Adrian Năstase. A fost Coaliția pentru un Parlament curat, în care se regăseau și persoane din organizația dl Soros. În anul 2005, când nu eram încă în UE, iar figurile cu expertiză internațională, ca și domnul Adrian Severin, era benefic să fie aduse într  un organism al statului. În discuții avute cu anumite persoane am participat la a introduce numele acestei doamne pe masa președintelui, care a analizat, a decis,. Nu m am întâlnit cu Soros, cu oamenii lui Soros. Nu m am identificat ca fiind într o asemenea situație. Poate am fost folosit. Nu știu cum a ajuns acolo doamna Macovei. E foarte probabil să fi ajuns recomandată de doamna Weber,  erau apropiate, se cunoșteau. E foarte posibil ca asa sa fi stat lucrurile. Despre acțiunile doamnei, asta, da, eu le privesc foarte critic, prin tot ce a făcut a înlesnit să se poată creea structuri gen statul paralel, modul în care sunt numiți propcurorii, multe alte lucruri. Ușurință cu care s a făcut atunci reformă în Justitie, arhitect fiind doamna Macovei, da, este o chestiune care ne a creat, creează multe probleme și multe dureri de cap.” a fost declarația lui Dorin Iacob. Acesta a făcut și o adăugire mai interesantă :” gândiți vă că noi am fost stat comunist și ne a scuturat cazul Pacepa rău de tot, intr un fel sau altul până în zilele noastre”. Dorin Iacob a menționat că nu poate spune dacă Monica Macovei a mai primit susținere și din alte părți și a susținut ca Traian Băsescu este una dintre persoanele care pot face lumină în acest caz și mai ales isi poate explica pentru sine cazul.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAdrian Severin îl acuză pe Victor Ponta că a sabotat România și a împiedicat alegerea fostului ministru de Externe în fruntea Socialiștilor Europeni
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 73. Alegerile, motiv de sărbătoare la români