Dacă în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din septembrie 2020, Dominic Fritz a fost contestat că nu ar fi cetățean român, de către trei persoane, iar instanțele au respins acuzațiile, ieri un partid politic, înființat de cunoscutul avocat Dan Chitic, i-a făcut plângere că nu ar fi avut domiciliul stabil în oraș, ci doar o rezidență, informează stiripesurse.ro.

„Coaliția pentru Națiune” (CpN) este numele partidului contestatar, același care l-a acuzat, la începutul lunii mai, tot la DNA, pe Vlad Voiculescu că și-ar fi falsificat diploma. Răspunsul procurorilor atunci? „Fapta nu există” și plângerea a fost respinsă.

De altfel, faptele reproșate de Coaliția pentru Națiune la adresa lui Fritz se aseamănă cu contestațiile făcute la validarea acestuia ca primar și cu ceea ce reclamă și fostul primar Nicolae Robu, tot mai des, pe Facebook, și anume că Fritz nu a avut domiciliul la Timișoara, ci doar un „domiciliu temporar”, el locuind mai mult în străinătate.

La procesul de validare mandatului lui Dominic Fritz au depus contestații Adrian Popescu, avocat și candidat ALDE la Primăria Timișoara, Monică Hărmănescu, cadru didactic la Universitatea de Științe Agricole Timișoara, și Călin Petrescu, fost DJ la Radio Timișoara, notează Ziua de vest. Cei trei au invocat aproximativ aceleași argumente la acel moment. Diferență față de plângerea CpN ar fi că cei trei considerau că Fritz „nu avea dreptul să candideze” nefiind român.

„Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor”, spunea Fritz, la momentul respingerii contestațiilor pentru validarea mandatului.

 

Articolul precedentDNA îl mai face un proces lui Liviu Dragnea
Articolul următorMarian Vanghelie: „DNA mi-a propus să colaborăm. Nu am acceptat”