DNA a anunțat ieri că rechizitoriul într-un nou dosar deschis lui Liviu Dragnea este finalizat și că l-a trimis în judecată. Fostul lider PSD este acuzat de trafic de influență în în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia ceremoniei oficiale de instalare a noului președintelui SUA de la acel moment, Donald Trump, potrivit unui comunicat de presă.

A fost trimis în judecată și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD, Florin Iordache, pentru cumpărare de influență.

Ceilalți trei trimiși în judecată sunt omul de afaceri Cristi Burci, fiul său Carlo Burci și omul de afaceri Dan Valentin Belcea, potrivit surselor G4Media.ro.

Fără a prezenta probe, DNA îl acuză pe Dragnea că și-ar fi folosit influența pentru a-l numi pe Dimitrescu consul la Bonn. Oamenii de afaceri sunt acuzat de “cumpărare de influență”.

Comunicatul DNA vine la câteva ore după decizia unei instanțe bucureștene cā lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate in închisoare dreptul la sănătate și dreptul la apărare.

“Rând pe rând, judecătorii dau decizii definitive vis-a-vis de abuzurile la care este supus de doi ani! Și cu toate astea, unii nu vor sa-l elibereze! Ignorând in mod bizar deciziile instantelor, deciziile comisiei de eliberare condusă de un judecător, legea in ansamblul ei”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de facebook.

 

 

Articolul precedentGrindeanu a acuzat-o pe doamna ministru al Sănătății că a tranzacționat morții de Covid în funcții bine plătite pentru USR+
Articolul următorDominic Fritz, trimis la DNA pe motiv că nu avea domiciliu în Timișoara când a candidat