Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului s-a aprobat declanşarea procedurilor interne pentru congres, iar acesta ar putea să aibă loc pe data de 22 august.

“Astăzi am pornit procedurile interne de a avea loc acest congres. Mai mult, zilele trecute eu am trimis o adresă către domnul ministru Arafat şi aştept de la dânsul răspuns, care sunt condiţiile pentru a fi organizat acest congres. Era normal să declanşăm procedurile”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei CExN al PSD.

El a adăugat că pentru organizarea acestui congres a fost luată în calcul data de 22 august, dar data rămâne incertă, decizia finală fiind luată după aflarea punctului de vedere al DSU.

Surse din cadrul PSD susţin că mai mult ca sigur că acesta se va desfăşura online. Deja sunt jurişti în interiorul partidului care pregătesc contestarea viitoarei conduceri, pe motiv că desfăşurarea lucrărilor pe online e nestaturată. 

Şi la USR a fost o situaţie similară. Decizia a fost tranşată tot în instanţă.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Viorel Ștefan, numire cu cântec la Curtea de Conturi a UE
Articolul următorCinci parlamentari din Vrancea îi cer lui Nelu Tătaru să demită diletanţii, puşi de el în posturi manageriale