Premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a Sunat aseară pe Marcel Ciolacu pentru a solicita o întrevedere cu el, în vederea susținerii cabinetului său, a anunțat aseară târziu liderul social democrat, potrivit Știripesurse.ro

PSD va lua o decizie legată de eventuala susținere a Guvernului Ciucă doar după întâlnirea cu acesta. De asemenea, PSD nu dorește să discute despre învestirea Guvernului cu lideri ai PNL, ci acceptă o discuție doar cu premierul desemnat.

Social-democrații vor ca discuția să aibă loc la sediul PSD. „E şi normal să ne vedem cu premierul desemnat, e un moment destul de dificil prin care trece România”, a afirmat Ciolacu, joi, la sediul central al PSD, după o ședință a conducerii centrale.

Liberalii ar dori un Guvern minoritar PNL-UDMR, susținut parlamentar de PSD, fără intrarea social-democraților la guvernare.

Votul de învestitură pentru cabinetul Ciucă va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare în Parlament. Guvernul are nevoie de susținerea a cel puțin 234 de parlamentari. PSD are 157 de parlamentari.

Articolul precedentCiucă n-a sunat încă la PSD
Articolul următorPSD propune un armistițiu politic