„Evenimentul Zilei” împlinește azi 28 de ani de la apariție. Devenit acum EVZ.ro, renunțând la print și devenind exclusiv platformă online, directorul Dan Andronic a scris un editorial despre cum a luat naștere ziarul care a revoluționat România.

„Un Ziar la dispoziția Dumneavoastră. Asta își doreau acum 28 de ani cei care lansau în data de 22 iunie 1992 o publicație care avea să schimbe fața presei românești.”, spune Dan Andronic, care adaugă și faptul că experiența sa la EVZ, mai întâi ca angajat, apoi ca patron, i-a marcat viața. „Cu bune și cu rele, așa cum se întâmplă în orice relație de lungă durată.”
„Pedeapsa” karmică a lui Nistorescu
Patronul EVZ.ro a amintit și cum Cornel Nistorescu, după ce l-a înlocuit pe Ion Cristoiu la șefia ziarului, a decis să concedieze unul dintre cei mai buni caricaturiști ai României, pe Adrian Andronic, tatăl lui Dan Andronic:
„Tatăl meu, Adrian Andronic, avea să publice caricatura de pe prima pagina până când Cornel Nistorescu, succesorul lui Ion Cristoiu la comanda celui mai puternic ziar din țară, a decis că nu mai are nevoie. A fost un moment trist, dar sunt convins că acum Cornel Nistorescu înțelege altfel acel moment, când alții nu mai au nevoie de el.”

De asemenea, exemplul amintit nu a fost singura decizie proastă a lui Nistorescu:
Mihai Cârciog (1940-2011), patronul societății, cel care a avut ideea lansării cotidianului spunea: „Am tot insistat să facem cotidian. Se întâmpla în 1992, dar încă din 1991 mă gândeam. Cornel Nistorescu spunea că o să pierdem bani şi, în final, a zis că se retrage. Dacă vrem să facem un cotidian, să-l facem fără el. Cristoiu simţea nevoia unui cotidian, dar îi era frică. El era director la o revistă de mare succes, avea gloria asigurată şi nu-i venea să-şi rişte poziţia cu un eventual eşec. Eu tot insistam şi îi explicam că n-are cum să aibă un eşec, că e cel mai bine pregătit şi talentat pentru treaba asta. Tot îi inoculam încredere, atâta timp cât e un ziar nou, care revoluţionează presa, cu titlu, supratitlu şi pe care poţi să-l parcurgi, să-l poţi citi în metrou. Aşa a reieşit din discuţiile noastre: materiale scurte, cu idei clare şi cu lucruri senzaţionale”, povestea Mihai Cârciog într-o declarație dată unei monografii dedicată EvZ.

Evenimentul zilei a rămas lider în presa curată

Deși adaptarea de la print la exclusiv online nu a fost ușoară pentru echipa jurnalistică de aur, condusă de redactorul-șef Simona Ionescu, „Evenimentul Zilei” a rămas unul din liderii de opinie ai societății românești. Are în continuare prieteni fideli, dar și dușmani puternici. Un milion de oameni citesc zilnic evz.ro, peste 10.000.000 pe lună,

„Ne preocupă să rămânem așa cum v-am promis acum 28 de ani: Un ziar la dispoziția dumneavoastră!
Vă mulțumim că ați fost alături de noi și vă rugăm să ne iertați dacă v-am supărat, dezamăgit, întristat. Sperăm că v-am dat și speranță, încredere, ajutor. Așa se întâmplă în orice Familie!”, este mesajul patronului Dan Andronic și al redacției pentru cititorii EVZ.

Articolul precedentBruiajul social democrat îl face primar pe Nicușor Dan!
Articolul următor100% TU DECIZI! Păpușarul Daniel Chițoiu și ițele economice. Familie ucisă, de Crăciun, în accident