Consiliul European? E bine ca am discutat și vrem sa discutam în continuare. Acesta a fost mesajul președintelui, Klaus Iohannis, la finalul unei reuniuni care doar a amânat problemele, dar a salvat disponibilitatea la dialog a participanților. Uniunea Europeană se dovedește o entitate politica cu mult mai greoaie decât în orice proiecție. În consecință, programele de relansare economica generate de Bruxelles se lasă și ele așteptate. Așteptare apăsătoare într un context din ce în ce mai îngrijorător.
Psihologic, ne am dori cu toții ca  epidemia de coronavirus sa fie “” doar o banala răceală”, cum s-a rostogolit informația din Dealul Cotrocenilor. Ar fi minunat dacă dușmanul nevăzut ar fi în realitate doar o plasmuire electorala, exclusiv o formula de manipulare. Ar însemna că viața nu ne este pusa în pericol și putem încinge hore la Mamaia după pofta inimii. Din păcate, vocile îngrijorate sunt din ce în ce mai multe, informațiile care arata o ofensiva a virusului se întețesc și analiștii de toate profesiile care vorbeau de o mare manipulare își pierd glasul.
Sunt cam mulți îngrijorați ca să fie înțeleși între ei!!!
Evolutiile economice sunt defavorabile, induse deopotrivă de procese interne și externe. Situația noastră bugetara de deteriorează și timpul lucrează în defavoarea decidenților. Prețul benzinei explodează. 
Vizibile mai mult pentru presa și pentru publicul cu frica de Dumnezeu, inundațiile vin asemenea unui tsunami peste o necazurile de pana acum. Mâncarea va fi din ce în ce mai scumpa pentru ca timpul la extreme, seceta urmata de inundații, a distrus mare parte din munca lucrătorilor pământului.
Concluzia este ca de pe toate fronturile veștile sunt proaste, din ce în ce mai proaste. Singurul lucru îmbucurător este ca nevoite sa și numească oamenii în funcții de mare influenta și bine remunerate, PNL și PSD s au văzut obligate sa pună măcar temporar săbiile în teaca. Și sa se privească reciproc într un tablou dezolant și sub amenințarea ca poate fi și mai rău decât atât. Opoziției pare sa i fi înghețat moțiunea de cenzura pe buze. De trecut trece, dar ce mai urmează în lungul șir de evoluții negative? Doar populația furioasa în strada mai lipsește din tablou. Consecința este revelatorie: este jale! Rosu nu mai rămâne roșu, galbenul nu mai rămâne galben și riscam sa dam în portocaliul de tristă amintire al anului 2010, de care nici Traian Băsescu nu mai vrea sa și amintească.
Este evident ca în plan extern încercăm sa ne consolidam relațiile și integrarile anterioare, dar pare ca marii jucători sunt prea ocupați ca să ne mai prescrie rețete și sa ne dojeneasca. Suntem de capul nostru, “imperialistii” au și ei problemele lor cât casa. E ofilită rău situația!
“Prin noi înșine! ” din slogan bun de activat în campanii a rămas singura posibilitate de ieșire din criză. După 30 de ani în care ne am obișnuit sa ascultam cuminți indicații pentru ca mai apoi sa facem tărăboi ca cei care ni le au trasat nu s au gândit și la sufletul nostru, ne trezim pe cont propriu. E grea robia, dar iată ca mai greu este sa ți asumi propria libertate! Cert este ca nu mai avem timp de căutări si mai ales de scandaluri. Fiecare va da seama de ce suntem în stare prin noi înșine! Vine proba practica după 30 de ani de polemici teoretice și razboaie declarative!

Articolul precedentȚARA CA O PRADA?
Articolul următorEconomistul Adrian Câciu explică jocul murdar făcut de actualul Guvern cu majorarea pensiilor