Noul dosar penal întocmit de procurorii DNA lui Liviu Dragnea este comentat doar de o parte dintre analiștii din România. Fostul lider social democrat este acuzat că a avut finanțări ilegale la vizita de la Washington, când potrivit comunicatului DNA, s-a dus la “inaugurarea președintelui SUA.” O parte din presă speculează.

Iată câteva opinii:

Sorin Roșca Stănescu scrie pe Corect News, sub titlul: “Bubuie Dosarul Trump la București” că dosarul Dragnea-Trump va face România nefrecventabilă la întâlnirile diplomatice, amintind de precedentul Tony Blair, închis în cele din urmă de procurori.

“Dosarul Dragnea-Trump, care merge încă și mai departe, întrucât s-a concretizat într-un rechizitoriu, se va întoarce ca un bumerang împotriva României. Efectul Blair, transformat în efectul Trump, va crea mult mai multe suspiciuni legate de România. Vom avea numai de pierdut din această afacere. Dar până atunci este posibilă și o altă grozăvie. Cum s-ar putea apăra Liviu Dragnea, acuzat că, indirect, l-a mituit pe Donald Trump? Ce ar trebui să facă apărătorul lui, doamna Flavia Teodosiu, pentru a demonta rechizitoriul? Să-l cheme în instanță pe fostul președinte al Statelor Unite pentru ca acesta, jurând pe Biblie, să declare că nu a fost mituit de Liviu Dragnea și că demersul lui Liviu Dragnea la Washington nu a avut drept scop obținerea de către acesta a unor foloase necuvenite, ci doar consolidarea relațiilor de parteneriat dintre România și Statele Unite? Oare cei care au inițiat această nouă mizerie juridică sunt conștienți de consecințele ei?”, scrie Sorin Roșca Stănescu.

În vizita la Washngton din 2017 a fost și Sorin Grindeanu Întrebat de presă, actualul deputat a afirmat  că deplasarea sa în Statele Unite, efectuată în perioada în care era premier, alături de Liviu Dragnea, a fost plătită din banii Partidului Social Democrat. Grindeanu a negat că Dragnea i-ar fi cerut să intervină pentru anumite contracte în domeniul militar: „Niciodată”. Acesta a mai adăugat că probabil va fi audiat şi în instanţă.

Jurnaliștii de la Capital speculează că omul care l-ar fi denunțat pe Liviu Dragnea ar fi Sorin Grindeanu. Argumentul jurnaliștilor e că din persoanele care s-au deplasat la Washngton, doar Sorin Grindeanu nu e inculpate.

“Concluzia firească este că Sorin Grindeanu este unul din martorii-cheie ai DNA, pe a cărui mărturie se sprijină rechizitoriul DNA, susține sursa citată”, mai scrie Capital.

Fostul premier a vorbit marți seară despre întâlnirea dintre Liviu Dragnea şi Donald Trump. “Nu am făcut denunţuri, nu am acorduri, nu sunt martor sub acoperire, şi nu am nimic de ascuns”, a precizat Sorin Grindeanu, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

Liviu Dragnea e acuzat de o serie de fapte care constituie modus operandi în viața politică americană, Oamenii de afaceri plătesc participările la dineuri,” mai este de părere editorialistul Marius Ghilezan de la “România liberă“.

Articolul precedentSorin Grindeanu a întrat pentru scurt timp în rolul de premier
Articolul următorSociopol susține că românii vor PSD înapoi la guvernare