Sorin Grindeanu a acceptat să se pună pentru scurt timp în postura Prim-ministrului României și a expus primele 3 decizii pe care le-ar lua în legătură cu Planul National de Redresare și Reziliență.
“Prima ar fi să dezbat cât se poate de transparent acest PNRR. Nu este un plan care este în proprietatea personală a domnilor Cîțu și Ghinea, PNL și USR. E un plan pentru toată România. Împrumuturile pe care le luăm le luăm toți românii. De aceea e nevoie să fie dezbătut cu toată lumea. Nu doar în Parlament, ci cu toți actorii sociali. A doua: as mări suma pentru administrațiile locale. Acum sunt în jur de 2 miliarde de euro din cele 30. Și a treia: aș permite autorităților locale să poată să acceseze și pilonii care nu țin neapărat de ei. Mă refer la educație, transporturi și sănătate. Până la urmă, ca să renovezi o școală într-o localitate, cred că cel mai bine se poate ocupa autoritatea locală, nu ministerul. Adică aș descentraliza decizia ca să ajungem să-i cheltuim. Noi avem o mare problemă din acest punct de vedere, iar capacitatea administrativă pe care o are în acest moment România este singura pârghie prin care putem sa ajungem sa cheltuim sumele alocate României”
Declarația  prim-vicepreședintelui PSD vine în contextul în care surse multiple indică scoaterea Consiliilor Judetene dintre instituțiile eligibile de a accesa și gestiona direct fonduri din PNRR. În emisiunea moderată de Radu Tudor, fostul premier a adus în același timp critici dure Ministerului Transporturilor și a arătat ca porțiunea de drum din dreptul comunei Marginea de pe ruta București – Timișoara, de aproximativ 12 km pe care ii parcurgi în mai bine de o oră, este “o rușine națională” Sorin Grindeanu a completat că “pentru tot ce nu s-a realizat în domeniul transporturilor este de vină toată lumea” .

Revenind la dorința de a se intoarce la Palatul Victoria, Sorin Grindeanu a declarat că nu face o țintă din acest lucru, dar “fiecare dintre noi vrea să arate că lucrurile puteau fi altcumva într-un anumit moment”. 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD acuză neplata drepturilor bănești urmașilor medicilor decedati de Covid
Articolul următorCapital: Sorin Grindeanu e martorul cheie în dosarul Dragnea-Trump