Fostul ministru PSD al Sănătății, Florin Bodog, trage vălul despre misterioasele planuri ale actualului ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Acesta a declarat că în 2017, când a preluat șefia Ministerului de la Voiculescu, a găsit pe birou un plan prin care se urmărea închiderea a circa o sută de spitale.

Duminică, Vlad Voiculescu a transmis în spațiul public că tragedia de la Spitalul Matei Balș s-a întâmplat din vina PSD, completând că lui nu i-a cerut nimeni demisia – nici premierul Cîțu, nici președintele Iohannis.

”În 2017, ministrul de atunci a făcut un act din pix și apoi Parlamentul a prelungit toate autorizațiile sanitare. Este un act de iresponsabilitate”, a spus Vlad Voiculescu.

Florin Bodog i-a dat replică lui USR-istului, spunând că intențiile sale nu sunt în favoarea cetățenilor.

Bodog: Voiculescu face presiuni asupra managerilor

 ”În 2017,  când am ajuns la minister, am găsit pe masă un document pe care se pregătea să-l semneze dl ministru Voiculescu, a spus Florin Bodog. Un ordin care închidea aproape o sută de spitale. Erau clădiri ce aveau aviz de funcționare cu plan de conformare, nu autorizație ISU. Când s-a făcut publică informația că voia să închidă o sută de spitale, Voiculescu a zis că mint. Acum, recunoaște că asta a fost intenția sa. A spus clar, sâmbătă, că eu am refuzat să închid o sută de spitale. Ce se întâmplase, de fapt?

Vlad Voiculescu, în timpul guvernării așa zis tehnocrate, a făcut un control, dar nu a alocat bani pentru ca spitalele să poată îndeplini regulile de autorizare, a continuat Florin Bodog. Tehnocrații dăduseră reguli foarte dure, pe care le-ar fi putut îndeplini, poate, unele spitale occidentale. Nici mall-urile din România nu pot respecta toate aceste reguli, darmite școlile, universitățile sau spitalele care funcționează în clădiri de acum jumătate de secol sau mai bine. Pentru ca spitalele de la noi să atingă aceste standarde, era nevoie de timp, în care să se facă investiții. Era nevoie de o perioadă de timp ca să se conformeze.

Cerând aplicarea imediată a regulilor, Vlad Voiculescu și dna Simona Pârvu, care conduce INSP, practic închideau circa o sută de unități sanitare. Cred că era un plan pentru a dinamita sistemul public, pentru a ajuta spitalele private să preia pacienții.

Pe aceste reguli ale tehnocraților ar trebui închis, astăzi, Spitalul Fundeni, Institutul Inimii, pentru că funcționează într-o clădire cu bulină. Este un risc, la cutremur, dar ce se întâmplă acum cu miile de pacienți dacă închidem Fundeniul?”, a declarat Florin Bodog, citat de DCnews.ro

Ministrul vrea ca managerii să închidă spitalele

„Cine răspunde, însă, dacă se produc accidente sau incidente în instituțiile sanitare fără autorizație?, a întrebat fostul ministru al Sănătății. Orice manager care a auzit declarația de sâmbătă a dlui ministru Vlad Voiculescu ar trebui să închidă mâine secțiile carte funcționează fără autorizație, pentru că a spus-o foarte clar: ei răspund. Nu ministrul trebuie să le ceară aplicarea legii, ei trebuiau să o aplice până acum.

E un paradox numai aparent între declarațiile dlui Voiculescu și faptele sale. Nu are curajul să-și asume să închidă aceste spitale, nici să prelungească autorizațiile de funcționare. E o lașitate tipică: spune că peste o sută de spitale sunt în afara legii, dar vor plăti managerii acestor unități, dacă se întâmplă ceva. Păi, ori îți asumi decizia și le închizi, ori găsești soluții. Cred că se teme, după ce au apărut protestele vizând privatizarea, să își asume închiderile, și ar vrea să le închidă managerii, de frica răspunderii pentru accidente sau incidente”, a concluzionat Florin Bodog.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentASCENSIUNEA CIOCLILOR?
Articolul următorProtest în fața MAI. Oamenii strigă „DEMISIA!”