Alegerile locale au un iz ciudat. Mesajele sunt haotice și mulți candidați duc campanii infantile. Sunt mai puțin pricepuți chiar decât cei de la începuturile democrației, din anii 90, când susținerea sinceră a unor idei le dădea consistență, în ciuda lipsei de expertiză. A vuit presa că a doua lovitură devastatoare la Nicușor Dan vine de la deputatul (nu mai știm dacă e PSD sau nu) Liviu Pleșoianu. Declarații vechi ale lui Nicușor Dan care l făcea țăndări pe Ludovic Orban. A amuțit și puterea și opoziția ca în fata unei descoperiri cutremurătoare. Cine i asistă pe liberali și către ce ii duce ar fi întrebarea corect formulată. Pentru că orice partid care se respectă își face o minimă documentare înainte să desemneze pe cineva candidat. Nu ai nevoie de consultanți nici americani, nici extratereștrii. E o logica elementară să te preocupi puțin de a cunoaște omul pe care îl propui cetățenilor. Milioanelor de cetățeni.  Liviu Plesoianu a distribuit declarații publice ale lui Nicușor Dan, existente în orice monitorizare de presă serios făcută. 
Nicușor Dan ar putea fi persoana  de care va depinde sănătatea copiilor noștri.
(Era tentant un comentariu despre  protestele anti mască și despre cum se instalează anarhia în România, în timp ce politicienii sunt consiliați să se cafteasca între ei. Doar că mărturisirea unei eleve de clasa a8a a fost cutremurătoare pentru cine are urechi de auzit: copii sunt cuminți, își țin masca pe față, doar deschidem geamul și mai scoatem capul fără mască pe fereastră când simțim că ne sufocăm. Am verificat și am văzut orarul acestor copii: 31  de ore pe săptămână, prezență fizică în clasă. Mai scrie ceva de protestele anti mască și dezordinea publică în loc să te întrebi ce se întâmplă cu doamna Anisie de nu nimerește deloc calea dreaptă!) 
Poate cei mai multi candidați din teritoriu ai PNL au făcut treaba buna în această campanie, la București a ajuns constănțeanul Mihai Lupu cu școala nefinalizată, inaugurată în prezenta copiilor aduși de acasă. Acțiune cu încălcarea flagranta a legii potrivit căreia evenimentele electorale sunt interzise în scoli, în legătură cu care nu se sesizează nimeni. Dacă liberalii din teritoriu au reușit sa fie convingători, au primit decisiva de la centru. Liderii naționali, constituționali și neconstituționali, au marcat nerealizările cu câte o ceremonie. Să avem o evidență clară a restantelor guvernării, probabil.
La PSD, nu stau lucrurile mai bine. Pe vremea interimatului lui Marcel Ciolacu se discuta programul economic alternativ, între timp turismul balnear a sucombat probabil și nu mai știu de ce să se ocupe. Și nu mai e doar un om la butoane, e o echipă și distribuția rolurilor e greoaie. Iar echipa se  îngroașă pentru ca domnul Vasile Dâncu vrea sa creeze structuri regionale care să aplice recomandările domniei sale în materie de comunicare. Adică, PSD se ierarhizează, că șefia așa se construiește ideologic. PSD se ierarhizează într o epocă a structurilor orizontale, a debirocratizării și internetului. Din slogan în slogan, s a ajuns la concluzia că e nevoie de descentralizare și fiecare organizație e bine să aibă libertate deplină. Este noua construcție ideologică din care la nivel național se afirmă doar inerțial majorarea pensiilor. Există argumente sociologice? Intelepciunea populară ne învață că familia care nu și găsește timp nici pentru masa de prânz  încetează să mai fie o familie. Sociologic vorbind, ce se întâmplă acum în PSD, fără mesaj național, fără o echipa la centru care sa transforme în orchestră mesajele disparate, cu un guvern din umbra din care doar domnul Daniel Botonoiu a ajuns la Departamentul pentru agricultură. Pentru PSD, la nivel de idei și acțiune politică, pare ca este începutul disoluției…

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAurelian Bădulescu: niciodată PSD Sector 3 nu va face alianță cu Robert Negoiță
Articolul următorȘeful PNL Sîngeorz Băi îi face în continuare campanie primarului-bestie Ogâgău, cel care și-a filmat copila goală și care își bătea întreaga familie: „Nu ne interesează viața personală”