Lipsa unui medicament important de care foarte mulți români sunt dependenți a reapărut pe piață. Este vorba de Euthyrox 100 mg/comprimat. ANMDMR a anunțat că marți a intrat o cantitate semnificativă în depozitul din România și că a început distribuirea lui în farmacii.

Monica Ionescu

Euthyrox 100 mg/comprimat (substanța activă levotiroxina sodică) se află în depozitul companiei Merck din România, urmând ca în scurt timp să fie finalizată recepția și să fie trimise cantități suficiente către distribuitorii din țară, a anunțat Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Lipsa de pe piață a acestui medicament a fost foarte greu tolerată de către cei care îl folosesc zilnic, pentru pentru boli incurabile și în tratamentul guşii tiroidiene, ca tratament de substituţie în hipotiroidism, tratament de supresie în cancerul tiroidian și tratament de substituţie pe parcursul terapiei antitiroidiene a hipertiroidismului.

“La sfârșitul săptămânii trecute, ANMDMR a verificat rapoartele operațiilor comerciale efectuate de distribuitorii angro privind medicamentul Euthyrox comprimate. Cantitățile ridicate de la compania Merck Romania SRL urmează, în cursul acestei săptămâni, circuitul logistic către farmaciile din țară”, a precizat agenția, într-un comunicat, citat de 360medical.ro

Instituția a mai precizat că, în privința Euthyrox 50 mg/comprimat, o nouă cantitate de cutii se află în etapa de control al calității la producător, estimând că livrarea din Germania către România ar putea avea loc la sfârșitul săptămânii – cu sosire estimată între 8 și 10 aprilie.

Articolul precedentResponsabilitate cu bata!
Articolul următorLegătura dintre tutun și coronavirus! Un producător de țigarete ar putea salva planeta!