Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat că școala va începe în varianta participării fizice a elevilor, cu respectarea normelor de protecție. Ministrul Educației anunță și el că elevii de peste 12 ani pot fi vaccinați anti-COVID în școli.

 

Conform noilor decizii, în spațiile deschise din cadrul școlii masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.

Elevii nu vor avea voie să poarte la școală măști textile sau din diverse țesături, ci doar medicale!

”Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a declarat Mihăilă.

„Când incidența depășește 6 la mie, există două posibile scenarii: unul este trecerea în învățământ online integral, iar altul sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat și el că  pregătește formulare prin care solicită acordul părinților privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

Formularele vor fi distribuite după începerea şcolii, iar părinții vor putea răspunde cu „da” sau „nu”.

 

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat”, a explicat Sorin Cîmpeanu la Digi24 care a subliniat că acest demers este desfăşurat în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentUE alocă 200 de milioane de euro pentru refugiații din Afganistan
Articolul următorRealitatea din PSD, invitat FLORIN LIXANDRU