După ce Mihai Tudose l-a criticat pe Vasile Dîncu pentru meseria de părerolog, recent autopropus în conducerea PSD, liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, i-a cerut duminică acestuia să-și ceară scuze organizațiilor PSD pe care le-a jignit prin afirmațiile sale și l-a propus candidat PSD la primăria Cluj-Napoca, pentru a-și demonstra calitățile. Liderul PSD Constanța, Felix Stroe, a criticat și el afirmațiile lui Vasile Dîncu.  

“Am citit cu surprindere în media de ieri judecățile de valoare cu pretenții elitiste al domnului Vasile Dâncu, ardelean de origine, sociolog de profesie și intelectual public prin bunăvoința presei. În calitatea mea de politician relativ tânăr, care crede în valorile social-democrate moderne și susține cu hotărâre că șansa de dezvoltare a României este cu PSD la putere, îi transmit domnului Dâncu următoarele:

-Atât Moldova, cât și Transilvania au fost reprezentate în permanență în structurile de conducere ale partidului și chiar a existat o filosofie a partidului de politici echivalente în reprezentarea tuturor regiunilor istorice.

-Dacă ne uităm cu atenție, inclusiv la nivel de miniștri, secretari de stat, șefi de agenții, Transilvania și Moldova, dar mai ales Transilvania, au avut pe perioada guvernărilor PSD din ultima vreme poziții ocupate, care, meritocratic vorbind, nu justificau rezultatele obținute la alegeri. Este evident faptul că pentru unii lideri din vestul țării conceptul de meritocrație este unul legat, mai degrabă, strict de individ și nu de performanțele organizaționale.

-Mă tem că sintagma pe care domnul Dâncu o folosește, aceea de „cultură organizațională” a PSD este una golită de conținut sau, mai precis, improprie și nespecifică organizației noastre. În naivitatea mea, am crezut și cred în continuare că acest concept de cultură organizațională incubă, din perspectiva social- democrată, valorile toleranței, respectului reciproc, întrajutorării colegiale, performanței politice și mai ales a loialității față de partid. Mă tem că toate aceste lucruri îi sunt străine domnului Dâncu și că singura sa dorință este de a acapara, inclusiv cu ajutor extern, puterea în partid. Totodată, cred că un partid sau un politician este respectat dacă performează electoral și politic.

Organizațiile de mai la sud de Carpați au dovedit, și nu o dată, că știu să performeze și să adauge plus valoare PSD. De aceea, consider că domnul Vasile Dâncu, prin afirmațiile sale, nu numai că a produs stupefacție membrilor și prejudiciu de imagine partidului, dar a și lăsat impresia unei conduite dominate de intoleranță, gândire nedemocratică și discriminare regională.

În încheiere, ținând cont de aceste lucruri, solicit domnului Dâncu scuzele sale publice față de jignirile aduse organizațiilor PSD din sudul țării!”, a scris Marian Mina pe facebook. 

P.S. Sunt total în asentimentul domnului Mihai Tudose, îl propun pe domnul Vasile Dâncu să candideze la funcția de primar al orașului Cluj-Napoca, asta pentru că a venit vremea aducerii în echilibru a drepturilor și obligațiilor domnului Dâncu, în raport cu PSD

Articolul precedentNoi dezvăluiri despre băieții deștepți din Sănătate: anchetă despre roboți medicinali la suprapreț
Articolul următorLiberalii culeg și lauri și zmeura