Guvernul Cîțu este dăunător economiei și românilor. Sună nefiresc, dar este concluzia logică după evaluările în serie ale Consiliului Fiscal și FMI. Concluzia comună este cutremurătoare: dezechilibrele fiscale sunt generate chiar de Guvern.
Într-un material amplu, Consiliul Fiscal demonstrează cu argumente economice ca rectificarea bugetară este o lovitură pe care Florin Cîțu o aplică Bugetului României din calcule politicianiste pricinuite de apropiatul Congres PNL.
“Slăbește consolidarea bugetară așa cum era anunțată pentru anul 2021, manifestă un derapaj major pe partea de cheltuieli bugetare, arată incapacitatea guvernului de a ține sub control creșterile de prețuri peste așteptări la bunuri și servicii achiziționate de stat și comportă riscuri considerabile, ce se pot materializa prin evoluții economice defavorabile viitoare, la nivel intern și internațional”. 
Evaluarea Consiliului Fiscal sună precum un rechizitoriu. Elaborată de organismul condus de cel care l-a pregătit pentru politica mare pe Florin Cîțu echivalează cu o condamnare. Presa a scris mult despre Daniel Dăianu, dar prestigiul profesional nu-i poate fi pus la îndoială. Nici nu poate fi bănuit că se joacă cu aprecierile economice la adresa Guvernului. 
Când adversarii te critică e firesc. Când ai tăi îți spun că ești în eroare te duci și te culci. Într-un asemenea context, declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, de fidelitate față de premierul Florin Cîțu și Guvernul Său, au sunat strident și dezamăgitor. “Pilă-n ciob de sticlă spartă” , cum ar spune Arghezi. Îl apară de ce și, mai ales, pentru ce? Cea mai dificilă întrebare pentru arcul guvernamental, pentru președintele, Klaus Iohannis, este ce a realizat Guvernul Cîțu în aceste 9 luni. Cu ce se poate lăuda? Chiar înainte de Congresul PNL, normalitatea lui Klaus Iohannis impune un bilanț al realizărilor lui Florin Cîțu, inclusiv din partea șefului său pe linie de partid, Ludovic Orban. Până la urmă rațiunea de a fi a unui partid este guvernarea și fidelitatea președintelui față de premierul său ar fi bărbătește să fie asumată în baza unor realizări certe. Care sunt realizările?
Raportul Consiliului Fiscal pune presiune și pe PSD. Moțiunea de cenzură nu mai este un simplu exercițiu democratic, ci un act de extremă urgență. Inițiativa PSD a crescut mult așteptările sociale. Pentru că ce se întâmplă, mai ales cu pensiile, nu este păcăleală politică din partea unui premier născut realmente la 1 aprilie, este batjocură. Este un joc parșiv cu nervii și așteptările oamenilor! A ieși seară de seară la televizor să anunți că ba le blochezi, ba le evaluezi, ba ai vrea să le crești puțin, ba, s-ar putea, dacă ești foarte atent, să descoperi că le-ai dat chiar prea mult pensionarilor, înseamnă să fii un monstru, doamnă Raluca Turcan! Nu presa vă face un monstru! Sunteți un monstru! Nici nu mai contează la câtă lehamite de viața mizeră le-ați indus bunicilor noștri, dacă plângeți fals în batistuță în fața rezultatelor propriului mandat. 
Nu mai este nevoie de argumente ca Florin Cîțu trebuie să plece acasă. PSD nu are de lucru la critici. PSD nu are nevoie să-și legitimeze demersul politic pentru că el are un suport majoritar în populație. Are un susținător ascuns până și în președintele, Klaus Iohannis, când se uita la Dan Vâlceanu.  Consiliul Politic al PSD și reuniunea grupurilor parlamentare social democrate trebuie să arate, să convingă de existența solutiilor și a unei alternative viabile. Să demonstreze seriozitate și că știe exact ce are de făcut.
Căderea Guvernului nu ține doar de PSD. Ține mai ales de PSD resuscitarea speranței că se mai poate face ceva, că există alternativă, că e vorba de o asumare responsabilă și nu de un meci politic.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentESTE ADRENALINA O SOLUTIE?
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Cum a ajuns pastorul liberal-conservator Robert Sigartău în echipa “progresistă” a lui Florin Cîțu