Nelu Tătaru are la Ministerul Sănătății o pălărie mult prea mare și PNL încasează electoral. Este concluzia consultantului politic, Miron Mitrea, trecut prin experiența îmbolnăvirii cu Covid 19 și spitalizării la Institutul Matei Balș. “Sistemul de sănătate are lacune. Am pierdut vara. Studiile americane cu anticorpi de sinteză, în toată Europa, se fac numai cu Institutul Matei Balș din București. Cele doua firme americane, două tipuri de tratament, lucrează exclusiv cu Institutul Matei Balș. Asta în timp ce România nu a luat niciun euro din cele 7 miliarde pe care UE le a dat pentru cercetare în domeniul virusologiei pentru că, se pare, Guvernul a uitat să ceară. Cel puțin la Bruxelles s a spus că nu s a solicitat niciun ban pentru că România nu are Institut de cercetare. Serios? Și institutul Matei Balș la ce lucrează? ” Observația făcută de Miron Mitrea nu este singura scăpare a responsabililor din sănătate. Medicamentele vin din  donatii ale oamenilor de afaceri și ministerul nu asigură corespunzător aprovizionarea, procedura ieșirii din carantină este eronată ( pentru că virusul nu dispare după 14 zile, ci este nevoie de testare), iar numărul de îmbolnăviri este probabil cu mult mai mare, dar nu se testează suficient. Așa își explică Miron Mitrea și recordul de decese care corespunde foarte probabil unui nivel cu mult mai ridicat al infectării.
Medicii sunt extraordinari, profesioniști și dedicați, cadrele medicale sunt jos pălăria, erau doi medici infectați care tratau pacienți cu Covid, dar sistemul este la pământ. Miron Mitrea l a scuturat zdravăn pe NeluTătaru spunând i că nu este pompier să umble din spital în spital și rolul său este să pună la punct un sistem medical funcțional.
Ca pacient, Miron Mitrea a identificat foarte clar unde este buba sistemului de sănătate, iar consultantul politic atrage atenția că starea de sănătate domină în mod clar și detașat agenda publică și imprimă clasamentul electoral. Costul ridicat al testării, numărul redus de testări, lipsa procedurilor sau erorile de procedură sunt probleme majore în sistemul sanitar.
Consultantul politic a confirmat ca presiunea este în creștere pe secțiile de ATI și s au suplimentat cât a fost posibil numărul de paturi, dar oxigenul este insuficient.
De menționat, că Miron Mitrea a fost inclus într un grup de testare a tratamentului cu anticorpi monoclonati, produs de o firmă americană, grup experimental aflat sub ibservatie până în luna mai a anului viitor.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCulisele statului paralel – Luni, ora 18. Spagi de sute de mii de euro, interese oculte în jurul unei bănci de stat
Articolul următor„Culisele statului paralel” | Dezvăluiri despre dosarul GIGA TV. Intervențiile fostei șefe a CNA, Laura Georgescu