Aseară, după mesajul lui Eugen Tomac, “mergem înainte cu Băsescu,” toţi apropiaţii au înţeles că fostul preşedinte intră în cursa electorală. De altfel, el a şi declarat că bătălia o va duce cu Gabriela Firea, nu cu Nicuşor Dan. 

“În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti!”, a scris Tomac, pe Facebook.

Conform sondajelor interne ale PMP, Traian Băsescu ar fi cotat cu 16% din încrederea electoratului bucureştean. În anul 2.000, a avut mai puţin de 7% când a intrat în competiţie şi a câştigat, dar având un Consiliu General ostil. 

Conform aprecierilor analiştilor, Traian Băsescu va smulge părţi consistente din electoratul lui Nicuşor Dan, care de altfel a şi recunoscut că va avea o problemă în cazul în care Băsescu se înscrie în competiţia electorală. 

Decizia de a candida a fost luată în urma refuzului PNL de a chema la negocierile pentru formarea alianţei dreptei pro-europene şi PMP. 

Lideri ai PMP susţin că interesul PNL era să nu facă pragul electoral, pentru a putea fi absorbit ulterior. 

Articolul precedentBogdan Chiriac: În Bucureşti, PSD e peste PNL
Articolul următorGarnitura de forţă a lui Ciolacu pentru Congres. Nume grele