Pentru 2024, PSD vrea să câștige toate cele 4 alegeri: locale, europarlamentare, generale și prezidențiale. După președintele PSD, Marcel Ciolacu vine și declarația lui Sorin Grindeanu pentru jurnalistul Sebastian Zachmann. Potrivit prim-vicepreședintelui PSD câștigarea alegerilor prezidențiale este esențială pentru PSD. “Dacă în 2024 câştigăm europarlamentare, locale şi parlamentare şi nu câştigăm prezidenţialele, eu, Sorin Grindeanu, consider că vom avea un eşec”, a arătat deputatul social democrat.
Sorin Grindeanu nu exclude candidatura fostului președinte al PSD, Mircea Geoană, despre care afirma ca a câștigat alegerile din 2009, și spune ca victoria pe linie a PSD este “obiectivul său personal”. În schimb, când vine vorba despre desemnarea celei mai potrivite persoane, Prim-vicepreședintele PSD insista pe ideea de stabilire a profilului candidatului ideal și se ferește să se poziționeze foarte precis față de ideea președintelui, Marcel Ciolacu, de desemnare în urma scrutinului intern, în partid. Idee care nu i se pare câștigătoare. 
 “Sigur că lucrurile acestea nu se fac, vrea Grindeanu să candideze, vrea Firea. Cred că lucrurile trebuie abordate într-un mod profesionist. Trebuie să vedem profilul care s-ar potrivi cel mai bine, pentru că PSD-ul ştie sau cel puţin a arătat că din 2000 încoace, de când nu a mai câştigat alegerile prezidenţiale, ştie foarte bine să îşi ducă candidatul în turul doi. E evident că PSD-ul, indiferent de candidat, şi-l duce în turul doi. Dar tot aşa de evident e că nu a ştiut să câştige turul doi.  Noi trebuie să învăţăm din greşeli şi atunci trebuie să construim, din punctul meu de vedere, în alt fel aceste alegeri prezidenţiale din 2024. Cum? Haideţi să vedem cam ce profil ar vrea nu pesedistul, e important, sunt importanţi votanţii PSD, dar nu ajung ca să faci 50 şi un pic. Şi atunci asta este abordarea pe care va trebui să o avem şi care să ne ducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale”, a adus precizări Prim-vicepreședintele PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDrumul către Cotroceni
Articolul următorSE SACRIFICA ȘI NEBUNII?