După ce liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a susţinut public într-o emisiune tv că bugetarii care sunt nevoiți să rămână acasă, din cauza crizei generale de coronavirus, ar trebui să aibă același statut cu angajații din privat care se află într-o situație identică, adică să stea pe șomajul tehnic plătit de stat. El vrea ca toate cadrele didactice fără activitate, precum și personalul auxiliar din învățământ, să intre în șomaj tehnic.

„E un punct de vedere pe care eu îl susțin în interiorul PNL, că această perioadă de criză trebuie suportată de către toți cetățenii români. Avem situații, în sistemul privat, în care unii lucrează și primesc salariul întreg, iar alții și-au redus activitatea și statul le plătește un ajutor de 75%. Eu cred că, într-un mod echitabil și solidar, la fel trebuie procedat și în sistemul public. Adică cei care nu au activitate întreruptă să beneficieze de leafă întreagă, iar cei care stau acasă, din cauza efectelor pandemiei, să primească acel ajutor de șomaj de 75%”, a declarat Florin Roman, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu pe B1 TV.

Primii angajați de la stat intrați, forțat, în șomaj tehnic sunt 150 de funcţionari de la Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin. Primarul PSD al orașului a decis ca 150 de bugetari să fie trimiși acasă, pentru că nu mai muncesc.

”Am decis, cu șefii direcțiilor, să trimitem în șomaj tehnic oamenii care nu mai muncesc. Sunt cei de la direcțiile de sport, de cultură, creșele, care nu mai lucrează. Trebuie să intră și noi, ca firmele private, în același decor, pentru că nu mai justificăm banii pe care îi primesc. Sunt 150 de angajați.”, a spus Marius Screciu, primarul Municipiului Drobeta Turnu Severin.

La ultima criză, Traian Băsescu, împreună cu premierul PD, Emil Boc, a decis tăierea salariilor profesorilor cu 25%, precum şi a funcţionarilor publici.

Articolul precedentGuvernul Orban acuzat de legiferari abuzive și ilegale
Articolul următorLEGEA PSD, votată: fără dobânzi și comisioane timp de 9 luni