Problema piețelor, care au fost închise în ultima perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, a fost ridicată în repetate rânduri de președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

PSD a luptat pentru redeschiderea piețelor pe timp de pandemie, deoarece această măsură nu s-a dovedit că ar preveni îmbolnăvirea oamenilor și, de asemenea, nici nu ar fi o măsură corectă din moment ce supermarketurile și hypermarketurile au rămas deschise.

Protestele piețarilor, apelurile făcute de liderul PSD Marcel Ciolacu, dar în primul rând absurditatea acestei măsuri, au cântărit greu în decizia deputaților de a vota redeschiderea piețelor.  

Deputaţii au decis, pe 10 noiembrie, că, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Întrebat dacă va promulga legea pentru redeschiderea pieţelor, Klaus Iohannis a declarat: „Nu a ajuns la mine”.

Marcel Ciolacu a recaționat imediat la această declarație și l-a acuzat pe președintele țării că minte:

„Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea pieţelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A minţit cu vaccinul, a minţit cu infectările şi acum minte şi cu pieţele”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Legea, care se află acum la Camera Deputaților, poate fi găsită aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2…

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentOrganizația Salvați Copiii îi pune la zid pe Victor Ponta și pe Traian Băsescu
Articolul următorAlertă de grad zero în MAE. Un român a fost răpit în Republica Togo