Liderii PSD au decis să nu facă nicio desemnare pentru Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a transmis un mesaj tranșant. PNL nu face schimb de ministere. Acest lucru i-a fost comunicat de președintele PSD, Marcel Ciolacu, premierului Nicolae Ciucă, marți seara, la Vila Lac, au declarat surse din Coaliția de guvernare.

Social-democrații vor ca PNL să preia Ministerul Apărării, care se află, de altfel, sub sfera atribuțiilor Președintelui Klaus Iohannis. La schimb, liderii PSD vor să primească Ministerul Energiei, al cărui ministru este puternic contestat de către partidul lui Marcel Ciolacu. Pesediștii vor să gestioneze ei domeniul pentru a reveni la reglementarea pieței de energie, varianta asupra căreia cei trei lideri ai Coaliției au căzut de principiu de acord, dar fără să poată lua o decizie concretă, pentru că PNL dorește o formulă limitată de reglementare.

În timpul guvernării lui Mihai Tudose, peste o sută de mii de români au protestat prin piețele publice împotriva OUG 114 care plafona prețurile la energie. Pe atunci, PNL era în opoziție. Însuși, liderul său de la acea vreme, Ludovic Orban, a fost printre manifestanți.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: “Pleacă Virgile, fugi!”
Articolul următorPetre Daea, anunț sumbru: Prețul cărnii de porc va exploda. Ar putea costa chiar și 60 de lei/kilogram