Principalul partid de Opoziție ii cere președintelui, Klaus Iohannis, să-și îndeplinească atribuțiile Constituționale și să medieze conflictele din Guvernul Cîțu. PSD amintește că actualul guvern a fost impus și girat de șeful statului în ciuda rezultatului alegerilor parlamentare și atrage atenția ca România se afla într-o criză medicală gravă. 
Reproducem integral comunicatul emis de Biroul de presă al PSD:

PSD îi cere Președintelui României, Klaus Iohannis, să iasă din letargia în care se află de mai multe săptămâni și să intervină public pentru rezolvarea crizei politice majore din „Guvernul Său”. Principala prerogativă constituțională a Președintelui este de a media între puterile statului și între partidele politice pentru asigurarea stabilității țării.

Atragem atenția președintelui că România se află în vârful valului trei al pandemiei, fără locuri libere la ATI, cu un număr record de decese, cu mii de bolnavi cronici lăsați fără tratament, iar interimatul la Ministerul Sănătății și criza politică prelungită nu va face altceva decât să înrăutățească situația.

În acest context, lipsa de reacție publică din partea Președintelui reprezintă o încălcare gravă în exercitarea obligațiilor pe care acesta le are față de țară și de societate.

PSD reamintește că președintele Iohannis a girat personal constituirea acestei coaliții nocive dintre PNL, USR PLUS și UDMR, sfidând votul românilor și rezultatul alegerilor democratice. De aceea,  Klaus Iohannis are o răspundere directă pentru criza politică actuală și are obligația de a interveni public – rapid! – pentru ieșirea din acest blocaj care afectează în mod grav viața și sănătatea cetățenilor români.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele PSD ridiculizează conflictul dintre reziști și liberali
Articolul următorMarcel Ciolacu, ferm convins de succesul moțiunii de cenzură a PSD