„Pentru că nu poate fi și popă, și hoț, Sorin Grindeanu trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al ANCOM,” susţine Partidul Mişcarea Populară din România, după anunţul fostului premier că s-a întors în PSD. 

„Partidul Mișcarea Populară solicită președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în calitatea sa de lider politic, pe de-o parte, și de președinte al Camerei Deputaților, pe de altă parte, să respecte legile României, în litera și spiritul lor, indiferent dacă interesele de grup îi dictează altfel. Sorin Grindeanu ocupă funcția de președinte al ANCOM, funcție care, conform legii de organizare a autorității respective, este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția celor didactice. Din această poziție, Grindeanu nu poate participa în niciun fel la viața politică a unui partid politic. Mai plastic fie spus, nu poate fi . Trebuie să părăsească de urgență această funcție”, se arată într-un comunicat de presă al PMP.

Legea de organizare a ANCOM îi permite preşedintelui instituţiei timp de 60 de zile să opteze între funcţia publică sau una politică. 

Articolul precedentUn nou AS în echipa PSD! Unul dintre cei mai apreciați judecători a ales să lupte alături de Social Democrați
Articolul următor24 de membri ai PNL sector 2 au demisionat pentru a se alătura lui Dan Cristian Popescu