Pe fondul insucceselor guvernului liberal, preşedintele Klaus Iohannis şi-a găsit o ţintă. Pentru că nu i se răspune pe acelaşi ton, repetă obsesiv “PSD-ul e vinovat de tot”. În editorialul “despre obsesia cu „vina PSD”! Cornel Nistorescu îl trimite pe preşedinte la medic. Aminteşte cu acest prilej că ortofonia este ”disciplina paramedicală care are drept scop studiul și tratamentul tulburărilor de limbaj oral si scris,” conform ghidului medical. 

“Revenirea aproape zilnică la același subiect (la microfon, în adunări publice sau acasă, cu soția sau în întîlnirile cu prietenii) poate intra în categoria maniei dar și a fanatismului, a hobby-ului exagerat sau a obsesiei. Klaus Iohannis nu poate dezvolta nici un proiect major, nici un discurs coerent fără să pomenească de PSD. 

Atitudinea sa mono-mentală poate duce scena politică spre un extremism periculos. Klaus Iohannis nu mai comunică decât cu sine însuși și nu vorbește cu apropiații decât pentru a le transmite ce au de făcut.

Discursul mono-mental al președintelui Iohannis în ce privește existența principalei forțe politice a României (așa cume este, cu atîtea rateuri, abuzuri și locuri commune) ține de o strategie de tip fanatic dar și de o limitare de gândire,” este de părere editorialistul ziarului online “Cotidianul.”

Articolul precedentCodrin Ştefănescu: de ziua Independenţei României nu şi-a amintit nimeni
Articolul următorLiderul senatorilor PSD: 26 de mld euro pierderi în economie, iar guvernul nu are niciun plan de ieşire din criză