Moțiunea de cenzura ii găsește pe liberali mai dezbinați ca niciodată. Și nu doar pe liberali. Nici la USR+ nu este liniște, chiar dacă Dan Barna a fost neutralizat cu problemele mai vechi. Prins între bariere de trenul lui Drulă, Dacian Cioloș a devenit simpatizant al lui Florin Cîțu.
Când în Coaliție se aprinde dinamita, nemulțumiții deturnează atenția către PSD, pe post de soerietoare: Florin Cîțu face reformele pe care nu le-a făcut PSD de 30 de ani, Dacian Cioloș e mândru de Ghinea că este aspru criticat pentru că nu a dat bani primarilor și președinților de consilii județene, de unde altundeva decât de la PSD. Doar președintele, Klaus Iohannis, face notă discordantă și îl da exemplu pe primarul, Daniel Baluță.
Liniile multiple de tensiune dau speranțe unora. Dar mai ales cresc mizele pentru cei care plusează economic pentru susținerea politica.
Este momentul negocierilor între moștenitorii Btatienilor. Problema  este că adeseori Ludovic Orban suferă de amnezie, iar Florin Cîțu fabulează, lasă să-i scape de sub control imaginația. Ambele deviații alterează realitatea și rezultanta ar putea da cu minus pentru toată lumea. Dar cel mai important aspect este  în ce măsură memoria colectivă poate conserva o înțelegere din iunie până la  confruntarea din septembrie. Mai ales într-un partid care a uitat peste noapte tot ce i-a recitat lui Moș Nicolae. Într-o lume a minciunii și trădării nu este decât un dicton câștigător: Nu lăsa pe mâine ceea ce poți astăzi!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCozmin Gușă, replică pentru Adrian Năstase: El a trădat interesul național la Moscova. A acționat împotriva României
Articolul următorRebranduirea lui Cîțu și nedumeririle lui Ciolacu