Dacă Stelian Ion, ministrul justiției din România, este preocupat să pună sistemul securist înapoi la butoanele justiției, Judit Varga, deținătoarea aceluiași portofoliu din guvernul de la Budapesta, e îngrijorată de viața din spațiul online, acolo unde marii magnați ai lumii pot apăsa un singur buton și te pot scoate afară.

Reamintim că Twitter și Facebook au deconectat pentru o perioadă de timp contul președintelui Donald Trump, deși Constituția americană susține că nicio entitate nu poate cenzura libera circulație a ideilor și a opiniilor.

Ministrul justiției din Ungaria recomandă pentru viitor construcția unor relații în afara rețelelor sociale,   acolo “unde oamenii îşi gestionează munca şi afacerile, unde îşi stochează amintirile şi unde păstrează legătura cu prietenii şi cunoştinţele, cu toţi cei dragi.”

Stelian Ion, de profesie avocat, cu doi sau trei clienți, acuzat că și-ar fi scos un buletin medical care să adeverească problemele sale psihice, pentru a primi o locuință ANL, este preocupat cum să salveze procurorii – abuzatori publici, nu acuzatori, ca-n definiție, prin desființarea de urgență a SIIJ.

Dacă Varga condamnă abuzurile împotriva libertății omului, când stăpânii au apăsat un simplu buton, Stelian Ion nu știe cum să pună mai rapid sistemul securist la butoane.

Întrebat odată de ce nu înființează un DNA și la Budapesta, Viktor Orban a răspuns că “nu vrea să transforme Ungaria în România.”

La niciun ministru român nu vei auzi preocupări legate de abuzurile de pe scena globală, toți fiind zilnic cu gura căscată pentru a înghiți mai multă Europă sau mai mult occident.

Ungaria ”despotului” Viktor Orban a atras dublul investițiilor străine față de România pro-europenistului Ludovic Orban. Asta e consecința linsului tălpilor occidentalilor?

Liviu Dragnea a fost sfătuit, înainte de a pleca la întâlnirea cu Donald Trump la ceremoniile de investire, să cedeze suveranitatea României americanilor, doar cu condiția ca firmele americane să investească 300-400 de miliarde de dolari în țara noastră.
Nu știm de ce nu a făcut-o.

Morala e: degeaba lingi, tot slugă rămâi. dar măcar să fii o slugă bine plătită.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării!
Articolul următorCÂT TIMP HIBERNEAZĂ URȘII?