Dincolo de solicitările explicite, ce a dorit Marcel Ciolacu de la întâlnirea ci Florin Cîțu?
Răspunsul pare surprinzător pentru o presă inerțial anti-PSD. Liderul social democrat a arătat că este mai apropiat de Comisia Europeană decât șeful de la Palatul Victoria. Marcel Ciolacu s- a dus la Florin Cîțu și l-a tras de mânecă în legătură cu “ce vrea Comisia Europeană”. Din capul locului, președintele PSD a ținut o legătură permanentă cu Comisia Europeană, a avut consultări în paralel cu comisarii și a înțeles ce așteaptă Comisia Europeană ca să-și dea acceptul pe PNRR ul autorităților de la București. La fiecare declarație de presa, Marcel Ciolacu a insistat asupra susținerii “așteptărilor de la Bruxelles”, în discuțiile cu Florin Cîțu.
“Am apreciat că au devenit foarte atenți atunci când le-am prezentat soluțiile PSD pentru ca PNRR să treacă de Comisia Europeană”, se arată într-un mesaj politic semnat de Marcel Ciolacu, dat publicității imediat după consultare.
La distanță de numai o zi, președintele PSD vine cu o alta precizare explicită, asumată public intr-un mesaj scris și publicat pe pagina de socializare a liderului PSD : “Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede majorare pensiilor, că va desființa pensionarea anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării.
Acum înțelege toatâ lumea de ce insistăm să vină în Parlament să își asume clar în fața românilor ce nenorociri au de gând să facă sub masca PNRR?! “
Ce ne transmite de fapt precizarea liderului social democrat? Că Prim-ministrul, Florin Cîțu, se folosește în mod injust de autoritatea Comisiei Europene pentru a sustine măsuri care ii nenorocesc pe români. De ce uzurpă Florin Cîțu autoritatea comisarilor europeni, Marcel Ciolacu nu spune. Nu știm dacă este vorba de incapacitatea Guvernului de a înțelege mesajele europene, de absența unor canale de comunicare directe între Guvernul Cîțu și Bruxelles sau de reaua credință a guvernanților. Ceea ce insistă președintele PSD să fixeze în memoria publică este că “noi am vrut să ajutăm”. Noi, adică PSD. Un PSD mai european si mai interesat de succesul PNRR decât își pot imagina forțele de dreapta păcălite de propria retorică electorală. Iar PSD cere insistent respectarea a două principii  de a căror identitate europeană nu se îndoiește nimeni: transparența și descentralizarea! Sunt două principii de care a uitat USR+, campioana retoricii europene prin ministrul contra-performant al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. De la vorbe la fapte, drumul este mai lung decât de la București la Bruxelles!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBăsescu și Macovei, părinții statului paralel. Dezvăluiri EXPLOZIVE ale fostului ministru de interne Doru-Viorel Ursu
Articolul următorPreședintele PSD acuză Guvernul de “măsuri criminale” la adresa pensionarilor