Parlamentul României a adoptat, marți, proiectul de lege care înăsprește pedepsele pentru infracțiunile de natură sexuală, astfel încât persoanele condamnate să nu mai primească sancțiuni cu suspendare, ci cu executare.

În cazul unui eventual viol, persoanele condamnate vor primi pedepse cuprinse între 5 și 10 ani de închisoare – față de 3-10 ani, cât este în prezent – respectiv de la 7, la 12 ani dacă victima este minoră și există circumstanțe agravante, comparativ cu 5-12, cât este la ora actuală. Pedeapsa va varia între 9 și 18 ani – față de 7 și 18 ani – dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei.
Raportul sexual cu un copil mai mic de 14 ani va fi pedepsit cu închisoare între 2 și 9 ani, față de 7-13 ani, iar cu un minor între 14 și 18 ani cu închisoare între 1 și 5 ani.

PROPUNEREA DE ÎNTÂLNIRE FĂCUTĂ UNUI MINOR, 3 ANI PUȘCĂRIE!
Propunerea făcută unui minor de a se întâlni – chiar și pe Internet – pentru viol sau pornografie, care se pedepsește în prezent cu cel mult un an, va fi sancționată cu închisoare de la 6 luni, la 3 ani.

Articolul precedentVicepreședintele PNL Vrancea a picat BAC-ul cu o notă foarte rușinoasă! E incredibil cât a luat la Limba și Literatura Română
Articolul următorDE VEGHE IN LANUL DE SECARA?