În acest moment există pericolul unor lovituri nucleare. Este aprecierea consultantului politic, Miron Mitrea, care a atras atenția că un animal pus la colț, fără posibilitate de scăpare, este foarte periculos și în aceasta situație se află președintele rus, Vladimir Putin, la aceasta oră.

Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus consideră că după ce a anexat cele 4 regiuni din teritoriul ucrainean este de așteptat ca președintele rus să-și dorească pacea, dar nimeni nu este dispus  să accepte un astfel de precedent periculos. Rusia este într-o situație economică și militară foarte gravă, iar deteriorarea Nord Stream 1 și Nord Stream 2 ii lasă și fără posibilitatea de a șantaja Europa pentru că, și dacă ar vrea, Rusia nu mai poate livra gaz pentru că nu are cum.

Miron Mitrea a remarcat că există un consens între actorii internaționali că în Marea Baltică a avut loc un act de sabotaj, chiar dacă de aici încep acuzațiile reciproce. “Rusii nu profită. Nemții nu profită. Nu cumva este o mână care a vrut sa alimenteze războiul? Pentru că, după anexarea celor 4 regiuni și sabotajul din Marea Baltică, războiul a întrat într-o altă etapă”, a explicat Miron Mitrea în cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus. După anexare, războiul in cele 4 regiuni este văzut din perspectiva Rusiei ca un război de apărare, ceea ce i-ar justifica acțiunile “defensive”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLEGILE PUTERII – Omul care a demascat cum gazul românesc pleacă ilegal la export în loc să rămână în țară pentru la iarnă, vine în platoul ”Legile puterii”
Articolul următorMiron Mitrea atrage atenția că Europa rejectează pas cu pas progresismul impus de Bruxelles