Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, este premiantul saptamanii la emisiunea Culisele Puterii, de la Realitatea Plus. Consultantul politic, Miron Mitrea, s a declarat impresionat de proiectele propuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional Creștere Inteligenta și Digitalizare 2021-2027. Dezvoltarea nano-tehnologiilor cu ajutorul supercomputerului cuantic, dezvoltarea tehnologiilor care utilizează hidrogenul drept combustibil, cercetările privind inteligenta artificiala, protonoterapia, vaccinul tetravalent și medicina genomica pentru bolnavii oncologic sunt cele 6 arii propuse de Ministerul Fondurilor Europene, a căror finanțare este estimata la 8 miliarde de euro, din care România ar urma sa suporte 1,2 miliarde, restul fiind fonduri europene.

Miron Mitrea a arătat ca “astfel de proiecte înseamnă întrarea României în alta liga”, în contrast cu politicile guvernamentale  de exportare a forței de munca. Organizarea “batalionelor de români la îngrijit bătrâni în Austria sau munci sezoniere în Germania” a fost dur criticata de consultantul politic, care spune ca politica exportului de români este o practica veche, a mai multor guverne, dar care s a văzut abia acum, în condițiile de carantina. Mitrea a menționat  ca statul roman nu se preocupa nici sa crească profitul acestei activități și sa protejeze condițiile de munca și sanitare pentru lucrătorii sai.

“De 20 și ceva de ani vedem în România toate partidele politice, PNL, USR, PSD, toți, plângând soarta romanilor care sunt obligați sa lucreze afara. Acum coronavirusul ne a pus o lupă și ne a aratat:va faceți ca va plângeți! Atunci când e nevoie toți va încolonați în spatele guvernelor din Europa și le trimiteți oamenii cu doua mâini. În toamna o sa auzim PNL acuzând PSD, PSD acuzând PNL. Nu faceți nimic sa aduceți romanii acasă. Hai sa fim serioși! Când este vorba de supunerea fata de Bruxelles și de afacerile care sunt în jurul trimiterii lucrătorilor în strainatate, pentru ca aici sunt afaceri cu oamenii trimiși, toate plecările cu firme care transporta, care plasează forță de muncă”,a adaugat Miron Mitrea.

Articolul precedentPOLITICA UN RISC ASUMAT?
Articolul următorMinistrul Agriculturii a rămas corigent