Miron Mitrea este convins că pentru România rezultatele votului la prezidențiale din Turcia este favorabil. Consultantul politic este sigur că Turcia va rămâne membru NATO cu Recep Tayyp  Erdogan, iar influența votului din Turcia asupra viitorului NATO este minor. “Pe noi ne avantajează semnele de întrebare pe care le ridica Turcia în NATO, așa cum problemele Poloniei și Ungariei în UE avantajează țara noastră. În ultimii doi ani de zile, politicienii români, în sfârșit, au înțeles mecanismul și au profitat”, a explicat consultantul politic la Realitatea Plus.  

În alta ordine de idei, invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii a arătat ca decizia SUA de a deschide un hub Homland Security în Româniaare legătură și cu traficul de droguri și nu numai venit dinspre Turcia prin Marea Neagră.

Recent înființata Unitate de Investigații Criminale Transfrontaliere (TCIU) de la București va fi reprezentată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), iar SUA, pe lângă Departamentul de Securitate Internă, va avea mai multe agenții de investigații precum Serviciul pentru Imigrări și Vamă sau Agenția de Investigații de Securitate Internă. Aceste structuri sunt înființate cu acordul/aprobarea ambasadorului SUA și a națiunii partenere. Scopul Homeland Security îl constituie strângerea de probe, schimb de informații și facilitarea urmăririi penale a grupărilor de criminalitate organizată transfrontalieră, atât în România, cât și în cadrul sistemului penal american.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: “L-au executat pe Târziu și s-au băgat în seamă în căutarea puterii de odinioară”
Articolul următorMitrea prognozează intensificarea mișcărilor sociale și complicații politice noi