Putin a făcut greșeala să ne arate în teren ce poate armata rusă. După propaganda frumoasă am văzut: nu poate mare lucru! Miron Mitrea identifică trei scenarii de răspuns la agresiunea Rusiei și a explicat că “dacă-l duci pe un om ca Putin într-o situație fără ieșire, e un fapt de viață că va ataca” și a făcut o analogie cu un șobolan încolțit. 

”Sunt 3 filosofii. Cea mai proastă, din fericire agreată de puțini politicieni, este de a provoca Rusia să atace un stat membru NATO pentru a șterge Rusia de pe fața pământului. O tâmpenie cât casa! Ne va costa vieți, chiar și pe noi, românii! A doua strategie este de a nu le da ieșire – am văzut cum Zelenski țipa că nu dă înapoi nicio palmă de pământ, americanii pregăteau 40 de miliarde de dolari, ajutor pentru Ucraina, ceea ce s-a blocat în Congres, UE 500 de milioane de euro. Era ideea de a ține Rusia într-un război lung care să le epuizeze banii, resursele, efectivele armate etc. A treia, cea mai înțeleaptă, pe care și eu o agreez, este să le dăm o ieșire. Să se facă negocieri serioase, poate prin intermediul Turciei, ca măcar să înghețăm conflictul. E rău, dar e mai bine să moară oameni în continuate? “, a fost discursul retoric al invitatului permanent la emisiunea Culisele Puterii de la Realitatea Plus.

Miron Mitrea a explicat că NATO are capacitatea de a șterge Rusia de pe fața pământului, dar la rândul ei, Rusia ar provoca victime pentru că are capacitate de reacție, chiar dacă mult mai redusă. Dar Rusia a dovedit deja că poate face mult rău și lumea civilizata trebuie să reacționeze la ce face Rusia, nu la ce spune Rusia. Astfel, decizia Finlandei și Suediei de a întra în NATO este răspunsul corect la amenințarea pe care o reprezintă Rusia și în fața căreia NATO are forță de a  răspunde determinant. Dar intărâtată, umilită, Rusia e de așteptat să folosească arme nucleare tactice, de mică putere, la care există contrareactie de succes garantat, dar cu asumarea unor victime, unor pierderi de vieți omenești. Ceea ce trebuie prevenit! 

În alta ordine de idei, Miron Mitrea s-a declarat nedumerit de referirile la boala terminala a lui Putin din partea unor demnitari ucraineni, arătând ca această temă îl umanizeaza pe președintele rus, ii aduce coeziune în plan intern și în cele din urma îl favorizează.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea anunță erodarea imaginii premierului: “dusul cu zăhărelul nu ajuta pe nimeni!”
Articolul următorMarcel Ciolacu: Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm şi să le prezentăm până la 1 iunie/ Ce spune liderul PSD despre mărirea taxelor