Principala sarcină a Guvernului României și a guvernelor din UE este să nu mute războiul din Ucraina pe teritoriul unei țări NATO sau UE. În emisiunea Culisele Puterii de la Realitatea Plus, Miron Mitrea a anticipat că Ucraina va deveni o zonă de conflict pe termen lung, exprimat în luni și chiar  ani. Consultantul politic ia în calcul inclusiv varianta unui conflict armat cu perioade de pace intermitente negociate. 
  “Nu este un singur război. Războiul din Ucraina este partea urâtă și vizibilă dintr-un război geo-politic purtat aproape în toată lumea care este exportat și în politica internă a multor state, inclusiv în Statele Unite. Catalizatorul conflictelor de pe mapamond este războiul din Ucraina și lipsa de dragoste a unor tari față de SUA  și de Europa”, a radiografiat consultantul politic tensiunile latente pe care agresiunea Rusiei le scoate la suprafață. Miron Mitrea a dat ca exemplu modul în care autoritățile de la Riad “nu mai răspund la telefon” SUA sau  decizia Emiratelor Arabe Unite de a se abține la  ONU.
“Războiul va dura mult. Războiul fizic în Ucraina va dura luni, poate chiar ani. Războiul economic abia a început”, a fost concluzia avertisment a lui Miron Mitrea.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Investițiile în energia verde sunt soluția și vor fi câștigătoare!
Articolul următorFrancisc Tobă – primul parlamentar al Alianței pentru Patrie