Am discutat cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan situaţia din Orientul Mijlociu şi suntem de acord că în Gaza ne confruntăm cu o tragedie, spune premierul Marcel Ciolacu. El afirmă că trebuie stopată pierderea vieţilor omeneşti în rândul populaţiei civile.

 „Am discutat cu domnul Preşedinte şi situaţia din Orientul Mijlociu şi suntem de acord că în Gaza ne confruntăm cu o tragedie umană. Este datoria noastră, ca oameni în primul rând, să asigurăm asistenţa umanitară în Fâşia Gaza şi să contribuim la stoparea pierderilor de vieţi omeneşti în rândul populaţiei civile”, spune Marcel Ciolacu.

De asemenea, şeful Executivului de lşa Bucureşti aminteşte că atât România, cât şi Turcia au investiţii importante în energie în Marea Neagră.

„De aceea, este foarte important ca ţările noastre să acţioneze împreună pentru asigurarea securităţii în Marea Neagră şi protejarea acestor investiţii. În acest sens, vreau să salut faptul că, în scurt timp, va fi operaţionalizată acţiunea de deminare în Marea Neagră, desfăşurată în comun de forţele navale din România, Turcia şi Bulgaria. Este pentru prima dată când aliaţii riverani la Marea Neagră iau decizia de a rezolva în comun o gravă problemă de securitate şi de siguranţă a transportului naval”, adaugă premierul Ciolacu.

Potrivit acestuia, „contribuţia Turciei la securitatea regională a fost esenţială”.

„Aici vreau să îl felicit pe domnul preşedinte Erdogan pentru leadership-ul şi viziunea de care a dat dovadă. Eforturile remarcabile ale Turciei au făcut posibilă acea înţelegere de tranzit a cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, acest efort fiind ulterior preluat de către România. Îmi doresc ca România şi Turcia să acţioneze în continuare împreună, atât în ceea ce priveşte asistenţa acordată Ucrainei, cât şi în ceea ce va însemna implicarea în reconstrucţia după război. De asemenea, l-am asigurat pe domnul preşedinte Erdogan că România va continua să faciliteze dialogul dintre Turcia şi Uniunea Europeană, atât ca stat candidat la aderare, cât şi ca partener cheie al UE în multe domenii importante”, încheie Ciolacu.

Articolul precedentGabriela Firea, mesaj emoționant după ce o jurnalistă a făcut public faptul că a fost agresată sexual. Societatea trebuie să învețe că “NU este NU”
Articolul următorGabriela Firea, vizită de lucru la Romaero. Candidata PSD la Primăria Capitalei a promis că își va oferi sprijinul companiei după alegeri