Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu are șanse să treacă. Sunt sanse mici, dar ele există. Candidatura premierului la funcția supremă în partid a amplificat tensiunile interne în PNL, dar și din USR+  sunt scenarii favorabile. 
În cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus, consultantul politic, Miron Mitrea, a atentionat asupra declarației lui Dacian Cioloș care face apel la Dan Barna să nu candideze niciunul la conducerea formațiunii. Mitrea susține că mișcarea pregătește candidatura lui Dragoș Tudorache, dar “vedeta intermediară este Cătălin Drulă. Este nevoie ca în PNRR să existe un tren pe hidrogen care nu este o idee proastă, dar a fost prost negociată, și atunci, ca să aibă încredere să pună 2,8 miliarde, trebuie să primească oxigen cât să creadă ca el este alesul și crede pentru că are suficientă lipsă de experiență”. Aceste tensiuni pot provoca un deraiaj în Coaliție, la moțiunea PSD, care nu avea de ales. PSD nu-și putea permite să nu marcheze  situația PNRR cu o moțiune de cenzură.” Patrioții din PNL și USRPLUS ar vota moțiunea. Pentru că ce este în PNRR nu este bine pentru România”, a atenționat Miron Mitrea și s-a pronunțat ferm convins că ar fi fost mult mai bine dacă țara noastră se limita la granturi și nu accesa partea de împrumuturi.
Revenind la moțiunea de cenzură, consultantul politic a arătat că AUR face “un joc de partid îmbătrânit în rele” prin declarațiile co-presedintelui Claudiu Târziu care aprecia drept inoportună moțiunea de cenzură.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea, despre cazul exploziei de la Arad: “Poliția Română dă dovadă de slăbiciune”. De ce tace ministrul Bode
Articolul următorMiron Mitrea îl mustră pe sociall democratul Alfred Simonis