Întrebat, marți, de presă dacă ştie cât este salariul minim, net, în România, noul ministru de Finanţe a răspuns: “Da, este în jur de 1.600 de lei”.

1.386 de lei, l-a corectat un reporter.

„E 2.380 de lei cred sau 2.300 salariul minim brut, deci nu are cum să fie 1.300 de lei, dar mă rog”, a continuat şeful de la Finanţe. Așa cum nu a știut care este salariul minim, Vîlceanu nu a știut nici cât este inflația, devenind subiect de glume pe internet încă din prima zi a mandatului său.

“Nu, inflaţia nu este la un nivel-record şi nici nu e 5%. 5% e o estimare a Băncii Naţionale (…) Din punctul meu de vedere lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei care este Banca Naţională”, a spus, atunci, Vîlceanu.

Potrivit datelor publicate luna aceasta de Institutul Naţional de Statistică (INS), rata anuală a inflaţiei a urcat la 5% în iulie, de la 3,9% în iunie.

Ministrul investit de premierul Florin Cîțu nu este privit cu ochi buni nici de cei din coaliție, iar internauții au pornit valuri de glume la adresa „duo-ului” Cîțu-Vîlceanu.

„Răspunsul corect pe care trebuia să-l dea Vîlceanu este: Nu știu! Încerc să nu mănânc salarii minim pe economie”, s-au amuzat internauții, reamintind de răspunsul premierului Cîțu la întrebarea „Cât costă o pâine?”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentS-a stins din viață prietenul lui Pacepa. Secrete luate în mormânt
Articolul următor„Jo napot kivanok, Iohannis!” Replica zilei