Ministrul Investiţiillor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunţat că 400 milioane de euro vor fi disponibile pentru întreprinderile mici şi mijlocii, pe o nouă linie de finanţare, fiindcă o nouă etapă Start Up Nation se va desfăşura începând cu al doilea trimestru al acestui an, după ce a fost ajuns la un acord cu cei de la Comisia Europeană.

„400 milioane de euro disponibile pentru IMM-uri pe o nouă linie de finanţare. O nouă etapă Start Up Nation(2024) începând cu al doilea trimestru al acestui an!!! În urma negocierilor purtate cu Comisia Europeană am obtinut acordul finanţării din bani europeni a programului Start Up Nation-editia 2024, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului”, a scris Adrian Câciu, sâmbătă pe Facebook.
El a adăugat că au fost atinse astfel doua obiective: „Finanţarea Start Up Nation din bani europeni, obiectiv ratat de toate guvernarile anterioare, şi. descentralizarea fondurilor alocate IMM-urilor catre ministerul de resort, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului care trebuie sa fie/să devină numărul unu în elaborarea de politici publice şi finanţări pentru economie”.

„A fost un efort pe care l-am derulat de la începutul acestui an cu colegul meu de Guvern, Ştefan Radu Oprea care sunt convins ca va duce acest program la bun sfârşit asa cum a făcut-o şi în trecut”, a completat Câciu.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMiron Mitrea, analiză amplă a candidaților pentru Primăria Capitalei: Putem avea surprize, am mai avut
Articolul următorMarcel Ciolacu, după acuzațiile că PSD s-a opus constituirii Alianţei Dreapta Unită: Din BEC fac parte 7 judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să-i sune pe cei 7?