Generalul Gheorghe Marcu, socrul lui Serghei Mizil și fost şef de divizie al DGIE-DIE s-a stins. Prietenia generalului cu Ion Mihai Pacepa era de notorietate, iar mulți consideră că adevărul despre fuga generalului de Securitate a fost luat, acum, în mormânt.

 

Securității, mai precis ofițer acoperit de tip “D”, în cadrul UM 0920/ V2,  Divizia Spionaj Politico-Economic pentru America şi restul lumii. 

 

Până la fuga generalului Pacepa, sediul conspirat al UM 0920/ V2 avea trei sectoare: SUA – America Latină, Asia şi Africa.

Şeful V2, generalul maior Gheorghe Marcu, era profesor la ASE şi director al Institutului pentru Studierea Conjuncturii Economice Internaţionale, instituţie de acoperire a DIE. Generalul Marcu recruta toţi viitorii spioni din cadrul Facultăţii de Comerţ Exterior.

 

După defectarea lui Pacepa în SUA, Gheorghe Marcu a rămas activ în structurile de informaţii. A fost unul dintre puținii securiști care au știut cum a influențat fuga lui Pacepa Revoluția din 89.

 

Fiica lui Gheorghe Marcu își consideră tatăl un erou

 

Cora Niculescu Mizil a transmis un mesaj emoţionant de adio pe reţelele sociale.

 

„Când se termină viața unui om, noi, cei rămași în urmă, facem bilanțul. “Ce rămâne?” e întrebarea… În cazul de față, multe lucruri făcute pentru țărișoara asta în care trăim, lucruri făcute fără vâlvă și fără dorința unei recunoașteri publice și dacă mai mulți oameni ca el ar trăi și s-ar naște poate am avea cu toții șansa de a trăi într-o lume mai bună.

Cu multă recunoștință pentru că ai fost tatăl meu și m-ai crescut și m-ai iubit, te conduc pe ultimul drum acum dar te voi iubi mereu! Priveghiul are loc astăzi 23.08.21 la Mausoleul din Cimitirul Ghencea Militar 1 ( pe Bd Ghencea) și înmormântarea mâine 24.08.21 la ora 12. Tatăl meu General Maior Gheorghe Marcu”, a scris şi Cora Niculescu Mizil, pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea califică drept trădare condiționările pe Justiție introduse de Ghinea în PNRR
Articolul următorMinistrul de Finanțe Dan Vîlceanu a scăpat porumbelul! Salariul minim pe economie și prețul pâinii, serial de gafe!