Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus, miercuri seara, că autorităţile sunt pregătite pentru recalcularea pensiilor din septembrie, aşa cum prevede noua lege.

„Procesul de reevaluare a dosarelor de pensie se apropie de finalizare. Avem peste 95 dintre dosare reevaluate, au rămas dosarele mai grele, mai complexe. Ţinta noastră este să finalizăm cât mai curând posibil, având deja în sistem aceste date – datele fiecărui pensionar. Ulterior, evident că şi procesul de recalculare va fi mai facil”, a declarat Simona Bucura Oprescu, la un post TV.

„Este un proces de migală, normele sunt cel puţin la fel de importante precum legea în sine (…) Sunt aspecte care ţin de decizii al CCR la care trebuie să fim atenţi, sunt aspecte care ţin de alte legi care au referire şi la pensii – Codul Muncii, Codul Administrativ – toate acestea, împreună cu Legea 360, trebuie văzute în ansamblu, încât să avem cât mai puţine situaţii cu interpretări diferite ale legii”, a mai afirmat Simona Bucura Oprescu.

Articolul precedentFermierii, furioși pentru că plata subvențiilor întârzie nejustificat de mult. Producătorii agricoli cer măsuri urgente
Articolul următorMarcel Ciolacu, vești foarte bune pentru fermieri: “Toate măsurile convenite se duc până la capăt! Astăzi am aprobat”