Atacul președintelui Ungariei, care a comparat Tratatul de la Trianon cu anexarea Crimeei de către Rusia, nu a stârnit nicio reacție din partea lui Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a decis să-i reamintească președintelui că astfel de jigniri nu trebuie trecute cu vederea.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, condamnă pasivitatea lui Klaus Iohannis și a premierului Florin Cîțu. De asmenea, Ciolacu îi amintește lui Iohannis de atacul în limba maghiară la adresa PSD, ”Jo napot kivanok!”.

 

”România nu are premier! România nu are președinte! România nu are oameni de stat care să ia poziție atunci când țara lor este umilită la cel mai înalt nivel.

De la un mărunt țepar penal blocat mental în numărătoarea delegaților la congres mă așteptam să fie complet paralizat și lipsit de reacție în fața declarației revoltătoare a președintelui Ungariei.

Dar este sfidător și inadmisibil ca președintele Iohannis să tacă mâlc de 24 de ore și să nu spună nimic față de comparația total deplasată între anexarea Crimeei de către Rusia și pierderea Transilvaniei de către Ungaria.

Nu există nicio comparație aici! Anexarea prin forță a Crimeei este contestată și nerecunoscută oficial de nicio țară democratică. În schimb, Unirea Transilvaniei cu România este rezultatul voinței unanime a românilor, consemnată în rezoluția oficială a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și recunoscută în tratatele internaționale – inclusiv în Tratatul de pace de la Versailles de după Primul Război Mondial.

Asta trebuia să afirme clar și răspicat Cîțu și Iohannis, ca oameni de stat și ca români. Să apere interesul național și să restabilească adevărul istoric. Dar ei tac, pentru că nu le pasă și pentru că au jucat întotdeauna patriotismul la ruleta politică.

Acum un an, Klaus Iohannis acuza aberant PSD că vinde ungurilor Ardealul. Azi, tăcerea prezidențială în față acestui afront al Ungariei la adresa statului roman este echivalentă cu o trădare națională. Iar fiindcă istoria nu uită și nu iartă, îi spun atât președintelui: Jo napot kivanok, Iohannis!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMinistrul de Finanțe Dan Vîlceanu a scăpat porumbelul! Salariul minim pe economie și prețul pâinii, serial de gafe!
Articolul următorDezvăluiri. „Ludovic Orban a stat în genunchi în fața Codruței!”