Surprizele din PNRR nu se mai termină. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că va iniția consultări cu toți reprezentanții mediului de afaceri în legătură cu regimul fiscal din România. Decizia vine după ce ministrul social democrat a constatat că fostul premier, Florin Cîțu, și ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, au inclus în PNRR angajamentul autorităților de la Bucureștii de a înăspri sistemul de taxe și impozite. Noile condiții din PNRR vizează creșterea impozitelor pe proprietate, supra-taxarea de la a treia proprietate, dar și un sistem de impozitare mai împovărător pentru micro-intreorinderi și IMM-uri.
Ministrul Finanțelor a evitat declarațiile tăioase, dar a atras atenția că eliminarea unor facilități fiscale, atât cât există, vor distruge clasa de mijloc din România și a susținut răspicat “optimizarea PNRR”.
Adrian Câciu a explicat că va supune dezbaterii propunerile, în discuții cu Comisia pentru Dezvoltarea României, AmCham, cu Concordia, cu consultanții fiscali, dar a dat asigurări că niciun impozit sau taxa nu va creste în 2022. Din punctul de vedere personal al Șefului de la Finanțe, lupta trebuie sa se ducă cu economia neagră și eliminarea concurentei neloiale.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentGabriela Firea: „Bunicii micuțului din Danemarca au condiții morale și materiale să îl crească acasă, în România”
Articolul următorPSD face politici liberale: 17 miliarde de lei pentru producătorii locali